Pomoc pri oprave motoru

Vše o motorech, úpravy, karburátory, převodovka /volnoběžka/, opravy a návody...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

Příspěvekod vrky » pon srp 06, 2007 15:34:29

Píšeš že ti prasknul pístní kroužek. Dal jsi nový nebo jsi ho někde našel? Pokud jsi dal z jiného už jetého motoru tak si nemusí sednout. Možná by to chtělo pro začátek mastnější směs (kvůli tomu kroužku)
vrky
Pokročilejší...

Příspěvekod pooli » pon srp 06, 2007 22:15:17

ten krouzek jsem zlomil ja svou neopatrnosti pri odstranovani karbonu z pistu.
nahradil jsem ho jiz pouzitym krouzkem (vypadal nove).
pooli
Více pokročilejší...

A je to v čudu

Příspěvekod standa_passat » stř srp 15, 2007 17:06:48

Po pulení motoru nastala konečně závěrečná etapa a to vše smontovat do sebe. Vše se zdálo že je to v pořádku ale najednou jsem zjistil že mi zbyly dvě ségrovky. Doufal jsem že jsou ze spojiky ale nevím. Moc prosím o radu... Volám HELP HELP. :cry: :cry: jo jedná se o 210
Babetta 207 + Babetta 210
standa_passat
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

babetta 210

Příspěvekod standa_passat » stř srp 15, 2007 17:36:29

Jo tak ta první ségrovka je od řetězového kola . A ta druhá ??????? Prosím o radu.
standa_passat
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Příspěvekod milda » stř srp 15, 2007 19:25:47

Asi tě nepotěším, ale segerky jsou na výstupním hřídeli, jedna vně převodovky pod řetězovým pastorkem (to už jsi našel) a dvě uvnitř v převodovce. Jedna vymezuje polohu hřídele vůči ložisku a druhá polohu ozubeného kola na hřídeli. Takže budeš muset znova rozpůlit motor. Ono u takových prací platí kontrolovat ne jednou, ale pětkrát. :(
milda
Globální moderátor
Globální moderátor

210

Příspěvekod standa_passat » stř srp 15, 2007 19:35:51

To si děláš kozy ???? No tak nemám slov. Jo to jako na té hřídely kde je spojika ???? Jsi si jistý že to tam nejde když oddělám spojiku ??? Já si teda nevzpomínám že jak jsem rozpůlil motor a že jsem oddělával ségrovku.No prostě . To je věc. Moc děkuji za odp. Standa_passat.
standa_passat
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Příspěvekod Starec » stř srp 15, 2007 20:30:28

standa_passat: milda má pravdu, ale segerky jsou na výstupním hřídeli. Mohli ti odpadnúť ( boli už vyťahané) pri umývaní, alebo pri manipulácii. Budeš mať šťastie ak bude chybovať tá ktorá vymedzuje ložisko( bude sa iba asi 1mm pohybovať oska) niekedy to nevadí, ale ak ti odpadla tá čo vymedzuje ozubenie, tak máš smolu, znova rozobrať. Takto sa ti bude prejavovať ak nieje tá čo vymedzuje ozubenie - nebude ti zaberať 1 stupeň, alebo ti to bude vyhadzovať. Nahnúť na pravú stranu, vtedy zapadne, ale po čase vyhodí, alebo keď zastavíš 1 stupeň nezabere. :cry: :idea: :!:
Nič nie je tak zložité ako sa na prvý pohľad zdá, len treba vedieť ako na to ....
Starec
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

210

Příspěvekod standa_passat » stř srp 15, 2007 20:35:36

Moc se omlouvám za hloupý dotaz ale výstupní hřídel je ojniční ??? Jinak jsem to rozdělával a to jsem i odstranil tu segrovku. Pak půlil a to jsem nic nesundával.
standa_passat
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Příspěvekod milda » stř srp 15, 2007 21:11:37

Ne ojniční, ani kliková hřídel, ale výstupní, tedy ta kde je na jedné straně řetězový pastorek a na druhé straně spojka druhého stupně. Pro Starce: ani chybějící segerka u ložiska není tak nevinná závada, mě tahle praskla, hřídel se posunula o 1 až 2 mm k pastorku, sevřelo to velký unášeč čelistí a Babetta mi záhadně přestala startovat. Stalo se mi to před rokem a dost jsem se zapotil než jsem na to přišel.
milda
Globální moderátor
Globální moderátor

210

Příspěvekod standa_passat » stř srp 15, 2007 21:19:36

no asi máš pravdu ale jak tam dávám tu spojku jako věnec tak má zapadnout do toho gufera ale je to dosti vysoké.A gufero je k ničemu Tak to je chyba ještě jinde ???? Jinak se omlouvám za formulace . Neznám přesné názvy. Děkuji za odp.
standa_passat
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Příspěvekod milda » čtv srp 16, 2007 15:28:06

Když je gufero k ničemu, tak ho vyměň, jinak ti poteče olej pod spojkovým bubnem. Při tom nasazování spojkového bubnu do převodovky je nejlepší položit babettu na pravou stranu a tenkým šroubovákem si ustavit ozubené kolo co je vidět v převodovce co nejpřesněji na střed. Pak namaž tu část spojkového bubnu co se zasouvá do gufera olejem a s citem zasouvej a při tom pootáčej. Do toho gufera to leze jakoby nadvakrát, nejdřív úplně lehce a pak těžceji na doraz. Musí to opravdu sednout až na doraz, ale i pak je ten buben takový volný, zpevní se až tam vložíš čelisti s unášečem a O kroužek s podložkama.
milda
Globální moderátor
Globální moderátor

Příspěvekod Starec » čtv srp 16, 2007 18:30:47

milda píše: Pro Starce: ani chybějící segerka u ložiska není tak nevinná závada, mě tahle praskla, hřídel se posunula o 1 až 2 mm k pastorku, sevřelo to velký unášeč čelistí a Babetta mi záhadně přestala startovat. Stalo se mi to před rokem a dost jsem se zapotil než jsem na to přišel.

Prepáč ale ja som uviedol:Budeš mať šťastie ak bude chybovať tá ktorá vymedzuje ložisko( bude sa iba asi 1mm pohybovať oska) niekedy to nevadí.

Ale z mojich skúseností sa stým bez problémov dá jazdiť. Samozrejme je to chyba ktorú treba čím skôr odstrániť, lenže som to neuviedol aby takto na tom jazdil, ale nič sa mu nestane kým zisti presne ktorú segerku tam zabudol dať. Aby sme sa rozumeli OK.

Inak toto téma je dáko rozhádzané. :oops:
Nič nie je tak zložité ako sa na prvý pohľad zdá, len treba vedieť ako na to ....
Starec
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Příspěvekod IGI » čtv srp 16, 2007 20:58:16

Starec píše:Inak toto téma je dáko rozhádzané. :oops:

hmmm..... aj mne sa zda..... ja napr. netusim, kde je ten mildov prispevok, na ktory reagujes..... a mozno je to neprehladne aj preto, lebo sa tu riesia dva problemy minimalne dvoch ludi v jednom threade :shock: ...

EDIT: to citovane z mildovho prispevku som nasiel, len som zle kukal :oops: ...
IGI
Globální moderátor
Globální moderátor

Příspěvekod Starec » čtv srp 16, 2007 22:00:50

IGI píše:
Starec píše:Inak toto téma je dáko rozhádzané. :oops:

hmmm..... aj mne sa zda..... ja napr. netusim, kde je ten mildov prispevok, na ktory reagujes..... a mozno je to neprehladne aj preto, lebo sa tu riesia dva problemy minimalne dvoch ludi v jednom threade :shock: ...

EDIT: to citovane z mildovho prispevku som nasiel, len som zle kukal :oops: ...

IGI: Neber to v zlom, len som chcel : standa_passat upozorniť, že sa rozpisuje o tom istom probléme na rôznýh miestach zároveň, totiž spámuje :
http://www.speaker.cz/motoboard/viewtop ... sc&start=0
A potom je blbé mu poradiť, lebo nevieš čo písal tam, alebo tam. Aj na mojom fóre je to totiž tak, že to rozhádžu hore-dole a potom im pomáhaj keď sa vtom nevieš zorientovať. :wink: Určite ma vieš pochopiť :wink:
Starec
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

babetta 210

Příspěvekod standa_passat » čtv srp 16, 2007 22:07:12

Pánové moc se omlouvám že jsem stejný dotaz odeslal na dvě fóra ale na jednom jsem také dopovídal a přitom jsem se zeptal toho človíčka na věc kterou on měl v paměti protože ten motor také rozebíral jako já. Tak teda SORRY . Dám si na to pozor. Standa_passat.
standa_passat
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

PředchozíDalší

Zpět na Motor