tak dneska jedna z posledních letošních dálkových jízd - aspoň podle počasí. Ujeto cca 110 km a při dojezdu domů se mi najednou přibrzdilo zadní kolo, pak to motor překonal, ale za chvíli znovu a to už se to zadní kolo normálně pomalu zablokovalo - pocitově jako bych stupňoval zadní brzdu až do úplného zabrždění. Nu což, postavil jsem Babettu na stojan, zadní kolo rozhýbal rukou , nastartoval a jel ..... po cca 300 metrech opět drhnutí a začínalo to brzdit. Zastavil jsem, tlačil to jako na zpátečku zpět a když se kolo uvolnilo, jel jsem dál. Bohužel už jsem to raději držel jen na jedničku, skoro na minimální rychlosti a snažil se dojet cca 4 km domů. Povedlo se, ještě asi 3x jsem to musel vypnout a uvolnit, ale dojel jsem.
Před týdnem jsme měnili prasklou duši, může to být jen silným dotažením zadní osky ? Jinak máme řetěz před výměnou - je vytahaný a tak jsme to zadní kolo zatáhli, co nejvíce dozadu a pomocný řetěz pro šlapání je poměrně hodně napnutý .....
Zkuste mi poradit, zítra nebo pozítří bych se na to koukl - díky předem za názory a rady .-) Ivo, Hlučín