Nakoniec nemalo zmysel ten motor nahadzovať. Ložiská na kľuke boli v čudu. Naporcoval som cca za 10 hodín svoj motor. Vymenil som všetky ložiská a guferá. Motor som poskladal. Bola to ale celkom zaberačka, motor rozpóliť. Najväčší problém bol vytlačiť kľuku z blokov. Musel som použiť stahovák. To by nebol až tak veľký problém. Väčší problém bol dostať kľuku na miesto. Vyrobil som si prípravky a natiahol som ju nakoniec pomocou trubky, zopár L profilov a tvrdených skrutiek. Magneto dalo zabrať. Závit v nom bol zničený. Respektíve tam buď nikdy narezaný nebol alebo tam bol nejaký podivný atyp závit. Narezal som nový M6 a magneto šlo dole. Poskladaný a zatiaľ behá ok.
Problém ale je/bol, že predchádzajúci majteľ naopak založil piest, zámkami hore. Piest som založil správne, a vyzerá, že si aj sadol.
Dnes som babette urezal kus hliníkového sania. Stúpol krútiaci ale aj hlučnosť. Zároveň mi stúpla maximálka, točí 51km/h podľa radaru v obci.
Zo zadu som vyhodil 2x 5W 12V a nahradil som ich led pásikom. Brzdové cca 0,9W a koncové 5W. Dopredu šla 12V 35W, G9 patica

Som zvedavý ako dlho vydrží vlákno, problém budu otrasy.
Alternátor dáva 15,5V 40W AC pri max otáčkach. Na voľnobeh je to okolo 7,6V AC.
Plánujem vylisovať vložku, nefotil niekto prípravok aký na to používa? Predpokladám že závitová tyč a dlhá trubka. Chcem použiť tyč zo zdviháku.