Skrátené sanie,ide výborne,do kedy?

Vše o motorech, úpravy, karburátory, převodovka /volnoběžka/, opravy a návody...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

Skrátené sanie,ide výborne,do kedy?

Příspěvekod Joxino » úte čer 18, 2013 17:54:06

Zdravím chlapy.Chcel som sa Vás opýtať na nasledovné.Moju Babettku,dá sa povedať od vtedy ako ju mám,stále niečo dusilo,pri jazde bolo počuť že ju niečo "dusí" a pod.Po čase čo som poskúšal všeličo,motor prešiel "GO" , som sa dostal k saniu,teda hlinikový obdlžik cez ktorý nasáva vzduch do rámu a nasledne karbec.Na internete sú aj obrázky so skrátením a pod.Skúsil som ho zhodiť úplne a Babetta šla kráse,žiadne trhanie,žiadny nepravidelný chod.Krásne do otáčok pri jazde,proste paráda.Toto sanie som skrátil a dal naspäť tú drátenku(očistená a namazaná).Toto jej ale nepasuje a zese bolo zle.Tak som túto drátenku dal preč a zase všetko v poriadku.Chcem sa teda opýtať okrem možného/istého nasávania prachu ,čo musím ešte ale vyriešiť, môže sa stať niečo horšie keď jej "pasuje" viacej vzduchu?(Nie že by ale prach bol dobrý!). Niekde som tu totiž čital že niekto si "otvoril" sanie a neskôr písal že musí pridať na mazaní keďze ide do karburátora/motora viacej vzduchu.Čo na to poviete?Mažem dosť,olej kvalitný.Ďakujem.

S pozravom Joxino :wink:
Babettka 210,novší typ(novšie predné tlmiče,predlžené sedadlo,laminátová predná maska...)
+ Pribudla dalšia Babettka 210 tak uvidíme čo z nej bude,momentálne je v započatej renovácií
Joxino
Začátečník...

Re: Skrátené sanie,ide výborne,do kedy?

Příspěvekod Pat » úte čer 18, 2013 18:23:39

No kdyz to tzv. otevres tak je lepsi i dat trosku vetsi trysku, protoze ochudis smes, mazat staci stejne zvlast jestli pouzivas kvalitni olej :)
Pat
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Příspěvekod ridchey » úte čer 18, 2013 18:45:32

obavam se,ze tu spis dochazi k opacnemu efektu,bo mam to stejne, musim ted jezdit bez filtru v sani,jinak nejede...
- neboli,aby byla smes trochu optimalni, tak potrebuje vic vzduchu,to znamena,ze je ted moc bohata,takze me ceka laborace a pravdepodobne dat mensi trysku( tez motor po GO a po vybrusu), abych mohl nasadit filtr....
Ten kopec dam,i kdybych mel zhebnout...
Bez boje mne nedostanou...
:-)
ridchey
Veterán fóra II. stupně
Veterán fóra II. stupně

Příspěvekod Joxino » úte čer 18, 2013 18:55:51

Ďakujem za reakciu,inak sviečka je stále krásna(výpalená,tehlová) proste ako má byť.Skúšal som aspoň silónku dať na to sanie :twisted: ale je to sakra citlivé.Uvidím,ako sa to bude časom chovať,budem to pozornejšie sledovať :wink:
Babettka 210,novší typ(novšie predné tlmiče,predlžené sedadlo,laminátová predná maska...)
+ Pribudla dalšia Babettka 210 tak uvidíme čo z nej bude,momentálne je v započatej renovácií
Joxino
Začátečník...

Příspěvekod Schw » sob srp 17, 2013 12:00:12

Ja by som aspoň jemne povytieral sacie potrubie vazelínou.
Schw
Více pokročilejší...

Zpět na Motor