DELLoRTo úspěšně namontováno, ještě jsem trochu slícoval koleno sání s dodávaným mezikusem - nakupoval jsem na Fichtlkrámku a zdá se, že jde o vysoustružený výrobek z jednoho kusu oceli, nejspíš galvanicky pozinkovaný. Jeho vnitřní průměr je 14 mm, oproti 12.5 mm Jikovu, takže jsem začátek kolena sání trochu zvětšil. Musel jsem i trochu prostříhnout těsnění. Výhodou nového karburátoru je také přítomnost sítka, takže teoreticky odpadá přídavný filtr - já jsem ho dal pryč. Koupil jsem verzi "s tím větším sáním" - zdá se, že je nějak naladěno, protože uvnitř to vypadá, jako nátrubky od bass-reflexu

. Sytič má jen jednu polohu, vypne se při plném otevření šoupátka - to je plastové. Lanko má menší váleček, než pro Jikov. Bowden s novým lankem byl součástí karburátoru. Původní lanko by asi nebyl problém upravit. Výhrady mám k dílenskému zpracování, respektive ke kvalitě odlitku těla karburátoru. Před montáží jsem ho samozřejmě rozebral, což se ukázalo, jako nutné, protože v sítku i v plovákové komoře byly zbytky různých otřepů a špon. I přes to, že jsem se to před montáží snažil vyfoukat vzduchem, po prvních 10 km jsem sundal plovákovou komoru a vylil další zbytky, bylo tam toho poměrně dost. Problémy s volnoběhem byly rázem vyřešeny. Výhodou je, že pro sundání celého karburátoru stačí povolit jeden šroub, který svírá hrdlo. No a teď konečně to nejdůležitější -
jak to jede? Inu jede to

Průběh točivého momentu se mi zdá vyrovnanější, a měření bohatosti směsi lambda-sondou to potvrzují. S Jikovem to bylo pořád zbytečně bohaté nebo chudé, zkoušel jsem měnit průměr hlavní trysky, ale nikdy se mi ho nepodařilo naladit tak, jak funguje DELLoRTo. Volnoběh a částečné zatížení nepatrně bohatší, téměř lambda = 1 a plné zatížení se zvyšujícími se otáčkami motoru postupné obohacení až k lambda = 0.85. S dodávanou tryskou (je tam jen jedna hlavní) 52 je volnoběh asi 0.89, částečné zatížení okolo 0.95 a v otáčkách při 50 km/h to jde až na 0.79, což je zbytečně bohaté, takže jdu zkusit trysku 48. Cukání z kopce při maximálních otáčkách sice úplně nezmizelo, ale děje se to při rychlosti asi o 3 km/h vyšší a necuká to tolik. Nějaké fotky v galerii
zde.