Štartovacie som zatiaľ nevybral ale myslím že môžem tvrdiť, že trhanie nieje spôsobené bubnami. Vymenil som komplet 3 bubny s troma samostatnými paknami a remenom. Jediná zmena bola v tom, že pri slabších rozbehových pružinkách babetta hádzala menej. Fakt som zvedavý čo sa stane keď vyhodím štartovacie. Chvíľu som uvažoval nad slabo napnutou reťazou ktorá sa má tendenciu brániť, ale to zatiaľ nezahadzujem.
edit:
Heuréka

Naozaj je to spôsobené štartovacími.
Ešte predtým som skúsim skontrolovať predzápal, hoc bol vysoký, nebolo to tým.
Vyhodil som štartovacie, štartol som vŕtačkou a šiel som sa povoziť. Zhodnotil som že druhé rozbehové obloženie nieje zabehnuté. Spojka spína vo vyžších otáčkach (biele stage 6 pružinky) ale prešmykuje. Mám navyše založený iný vnútorný rozbehový bubon teda obloženie vôbec nesedí. Motor má vyšší výkon (rozšírené kanáliky) čo len zhoršuje prešmyk.
Inak je to ozaj citeľné že aj štartovacie obloženie sa podieľa na rozbehu babetty. Založil som štartovacie obloženie späť a skrátil som pružinky. Vo výsledku musím babette riadne šliapnuť aby chytilo štartovacie ale na klepaní to nieje cítiť. Mimochodom, ak vám babetta cinká, to cinkanie spôsobujú práve štartovacie čeľuste.
Zhodnotenie:

problém:
babetta hádže motorom pri rozbehu

príčina:
zopínanie štartovacích čeľustí, rozbehové čeľuste neplnia poriadne svoj účel, prešmykujú

riešenie:
- výmena pružiniek štartovacích čeľustí za nové
- zabehnutie rozbehových čeľustí (brúsnym papierom)
- odmastenie rozbehových čeľustí

iné:
- tvrdšie rozbehové pružinky odporúčam iba pri zabehnutom obložení. U mňa došlo na jednom z obložení k odtrhnutiu časti obloženia, preto začala babetta hádzať. Výmena obloženia problém neodstránila.
PS: konečne som aj ja niečím prispel. U seba to nebudem ďalej riešiť, počkám až si obloženie sadne. Verím že sa Kapča bude znova chovať ako sa má, teda spojka pri rozbehu kusne a nepustí.