Takže popořádku:kondíky tam jsou kvůli odfiltrování rušivých napěťových špiček. To se ukázalo jako veliký problém. Označení 1G samozřejmě neznamená Gigafarad, ale 1000 mikrofarad -tedy jeden Gigapikofarad. Vysvětlení poněkud kostrbaté, ale tento systém označování kapacit se v elektrotechnické praxi běžně používá. Už tato první připomínka ukázala že v elektrotechnice asi nejsi doma (nic ve zlém

)- každý umíme něco jiného.
S tím 7805 je to samozřejmě problém, ale kde není ani čert nebere (napětí

). Prvním požadavkem který jsem si při konstrukci dal byla jednoduchost a minimální rozměry, a z toho vyplývá i jistá nedokonalost a netypická řešení v podobě alkalického článku v sérii se zdrojem. Kdyby sis kromě prohlížení obrázků přečetl i co tam píšu tak bys věděl proč jsem tam ten článek přidal a už vůbec by ses neptal na to jak to že to bliká.
Schéma je přesné a když si to podle něj vyrobíš bude to fungovat. Neříkám že je to nějaký zázrak, ale funkci to plní. I když tady píšu pod značkou a moje identita je tím pádem skrytá, stejně bych si nedovolil tady uveřejnit nějakou hovadinu. Na to už jsem dost starý a vážím si ostatních členů fóra. Jinak na jakékoliv nejasnosti ti samozřejmě rád odpovím. Tak se měj hezky