Trošku se vetřu hehe:D Šoupátkový karburátor není evolučně starší typ, vždyť na velký motorky se dávají šoupátka normálně pokud vím...
No a teď to hlavní. Včera sem v práci sundal válec že si ho upravím podle toho co mě napsal Fajn-Tom a málem mě trefil šlak. Někdo se v něm už hrabal!

. Spodní hranu sání mám od vrchu vložky asi 63mm (origo míra by měla být 59,6mm). Výfuk by prý měl origo mít 30,5mm, já naměřil asi 27mm. Samozřejmě sem měl za to, že jezdím na origo načasovaným válci, takže sem koupil DellOrto SHA 1214 a výfuk mám origo jen se zkráceným kolenem a vyhozenou tlumící vložkou. Takže napykaču, kdybych to věděl, koupím větší karbenátek.
Převod mám 11/35, vzádu 2,5ka guma. Když se to s mýma 65kg rozhoupe z nějakýho klesání a neni mě líno zalehnout, tak je tam 80km/h cobydup. Nejvíc se s větrem v zádech rozjela někam kolem 90...
Olej používám červené Castrol 2T, normálně stojí asi 200/l. Míchám 1:40 a funguje supr (docela se divim, protože to dost honim a kdybych měl počítat kolikrát poprskané válec jenom zasyčel tak se nedopočítám). Ale pozoruju že dost záleží na benzínu. Normálně tankuju obyčejnou 95ku kvality kdoví jaké a jede to, ale když sem zkusil Vervu 100 od Benziny, tak kromě té modré barvy mě to vubec nenadchlo. Motor se nechtěl v zátěži tak vytočit, tam kde dřív nebyl problém se dostat skoro na 85km/h, sem se nedostal přes 75...ale na druhou stranu se mě zdálo že ve středních otáčkách to mělo malinko větší krouťák (možná placebo). Každopádně bez pořádné komprese nevyužiješ potenciál toho 100oktanu.
Tím sem chtěl jenom říct, že záleží i na tom, co do toho naliješ. Mám zálusk na Optimal 95 od Eurooilu. Když sem ho tankoval do upravené stovky, tak bylo poznat, že jede uplně jinak.
A na závěr, ač mě za to Pavel asi sežere i se spojkama a unašečem jako zákusek, musím veřejnosti sdělit, že koketuju i s myšlenkou na n95+e85.