od martin110r » úte říj 13, 2009 16:23:30
Keďže nemám vo zvyku jazdiť "do poslednej kvapky benzínu", tak som nemal šancu prísť na tento problém, ale za posledný čas som sa na tankovanie vykašlal a jazdím s veľmi malým množstvom benzínu v nádrži. Benzínu v nádrži veľmi málo, pokývem s Babettou a ani hladinu nevidím, no napriek tomu ešte som neprepol na rezervu a Babetta jazdí. Dnes mi to nedalo, odpojil som hadičku od karburátora s úmyslom, že stiahnem benzín do priehľadnej fľaše aby som sa pozrel, koľko benzínu mám v nádrži. Tak som dal hadičku do fľaše a kohút otočil do dolnej polohy (teda režim bez rezervy). Do fľaše mi vytieklo asi 4-5 deci benzínu a prestal tiecť, tak som prepol na rezervu. Z nádrže vytieklo ešte asi deci benzínu a bola prázdna. Tak som do nádrže vylial z flašky cca 3-4 deci benzínu a keď som otvoril kohút do režiemu bez rezervy, tak netiekol. Začal až po prepnutí na rezervu. Pričom pri predchádzajúcom spustení benzínu dokázali 3 deci tiecť na režim bez rezervy. Ako je teda možné, že Babetta bola schopná jazdiť s tak malým množstvom bez prepnutia na rezervu, po vypustení a následnom naliatí toho istého množstva benzínu bez rezervy netiekol?
Ako fakt je že mám vo zvyku tankovať, keď mám v nádrži menej ako 2 litre benálu takže nejaká "nefungujúca" rezerva by ma nemala znepokojovať, ale aj tak. Bol by som rád, keby fungovala normálne. Rezerva ktorá mi dá deci benzínu mi je naprd.