Dlho som tu nič nové nenapísal, takže pridávam malý update

Babettu som postupne prispôsoboval aby bola schopná zvládnuť 200+ km výjazdy, pri čo najnižšej spotrebe, najvyššej možnej miere spoľahlivosti a s dostatočným výkonom. Momentálne je maximálka pri "plnej poľnej" čiže "expedičnom" naložení niekde okolo 55km/h (GPS & Glonass). Spotreba pri priemernej rýchlosti okolo 40-45km/h je cca 1.6l/100km, rekord bol zatiaľ 1.45l/100km. Benzín lejem stále z fliaš kde mám rysku s presne odmeraným objemom 1l. Rýchlosť aj vzdialenosti merám ako som už vyššie spomínal vždy telefónom s modulom, ktorý súčasne pracuje so satelitmi GPS aj Glonass aby som mal čo najpresnejšie údaje. Mechanický tachometer už úplne ignorujem i keď ukazuje rýchlosti pomerne presne.
Momentálne vyzerá takto:

Pribudli brašne o objeme 2x20l, prídavný LED reflektor a kopec drobných úprav mechanických častí. Zistil som, že čeluste z druhovýroby majú neskutočne nekvalitné obloženie, takže som sa rozhodol, že ho strhnem a skúsim nalepiť vlastné, ktoré sa mi podarilo zohnať. Takto vyzeral proces lepenia:
Lepenie:

Po obrúsení prebytočného lepidla:

Po prispôsobení obloženia tvaru bubna:

Finálny produkt po prejdení pár desiatok km:

Najskôr som lepeným spojom moc nedôveroval, preto som sa rozhodol, že spojku nechám prejsť peklom hneď prvú testovaciu jazdu. Zvolil som trasu s dlhým a prudkým striedavým stúpaním a kesaním o celkovej dĺžke cca 50km. Do kopca som pravidelne spomaľoval a zrýchľoval aby som babettu donútil podradiť a znova preradiť na dvojku a snažil som sa jej dať "na prdel" najviac ako sa dalo. Cieľom bolo dosiahnuť maximálnu možnú teplotu a zaťaženie spojky s akým by sa mohla počas výjazdov stretnúť. Po jazde som spojku rozobral a skontroloval. Nikde žiadny olej a obloženie pekne na svojom mieste, bez známok poškodenia.
Potvrdilo sa mi aj podozrenie, že maximálku a výkon priamo ovplyvňuje aj trecia schopnosť obloženia v radiacej spojke. Akonáhle je v nej obloženie, ktoré jej neumožňuje preklzovanie, babetta ťahá úplne inak. Jediným záporom je, že preklzovanie občas pomáhalo do strmých kopcov. Na druhovýrobnom obložení ostala preklzovať niekde medzi prvým a druhým stupňom až kým stúpanie neskončilo. Teraz pod určitými otáčkami podradí do kopca, rozbehne sa, preradí druhý stupeň, keď znova klesnú otáčky, zase podradí a tak dokola až kým sa stúpanie nezmierni. Pocitovo je to ale oveľa lepšie. Teraz je spojka absolútne predvídateľná a správa sa skôr ako nejaký DSG automat a nie ako odstredivý kus železa
Momentálne má renovovaná spojka najazdené cca 200+ km a radí presne tak ako soudruzi inžinieri v PS zamýšľali. Žiadne náhodné správanie ale presné a homogénne preradenie a podradenie vždy pri tých istých otáčkach.
So Simplicity stále vymýšľame a testujeme prototypy obmedzovačov napätia aby sme mohli babettu prerobiť komplet na LED. Až sa zadarí, budem informovať

Prípadne ak má niekto nejaké elegantné riešenie obmedzovača budem vďačný za každú radu.