Zdravím páni. Som tu úplne nový a chcem Vás poprosiť o pomoc. Pred cca týždňom som dostal do daru babettu 210 a tak som sa pokúsil ju spojazdniť. Babetta má na tachači 7300 km a viem o nej iba to, že je vyrobená v roku 1989.
V prvom rade som vyčistil karburátor (v plavákovej komore je pomačkaný plavák a bola tam hromada „uschnutého“ olejového filmu a hrdze) , nádrž (plná hrdze), palivový ventil (rezerva zabetonovaná, vrch ako tak funguje). Trysky som prefúkal, ihla je v strede dosť opotrebovaná, ale funkčná, segerka bola na najspodnejšom záreze, dal som na druhý zhora. Vypálil som výfuk, nahodil novú sviečku (brisk N17) a všetky nové tesnenia okolo karburátora. Keďže nádrž ešte čaká kompletná renovácia (skúsim morenie tu podľa fóra) pre prvé pokusy som do systému miesto nádrže zaradil upravenú PET fľašu so zaradeným- predradeným palivovým filtrom (a samozrejme s malou dierkou pre prívod vzduchu). Nastavil hladinu v komore aj s pomačkanými plavákmi ale podľa tu zverejneného postupu (karbec vo vaničke- metoda pseudoplexi)- takže by mala byť správna. Je zrejmé, že ihlový ventil netesní, ale myslím, že okrem väčšej spotreby to nemá vplyv na funkčnosť... Išlo mi proste o to, či sa do toho oplatí vrážať ďalšie peniaze. Prišiel prvý pokus.
Babettka sa odvďačila vcelku pravidelným chodom, až som bol veľmi prekvapený. Najazdil som cca 2 km bez problémov...Spojkám sa na začiatku moc nechcelo radiť, ale aj to sa „rozcvičilo“- predsa len, minimálne 2 posledné roky stála. Skontroloval som sviečku, troška bohatšiu zmes upravil a dostal som ju do stavu, že som s ňou najazdil ďalších cca 4-5 km. Maximálku, ktorú som dosiahol bola podľa tachometra cca 47 km/h....Takže všetko vyzeralo optimisticky.....
Ale!...keď bola teda už rozbehaná a naozaj prehriatá...začalo ju postupne dusiť, viac a viac až stratila v podstate výkon. Voľnobeh v pohode, krásny, pravidelný. Pridám plyn a začne sa dusiť (potrubie za filtrom stále plné benzínu)...už sa začalo stmievať. Nechal som to tak s tým, že pravdepodobne sa mi predsa ešte len niekde uvoľnilo smietko a upchalo to asi trysku. Na druhý deň som mal cestu okolo moto-shopu....kupil som novu ihlu, segerku, tyristor (zdalo sa mi, že sviečka hádže akúsi slabú iskru- aj keď všetky kilometre som nabehal so starým tyristorom)...Rozobral som karbec- nenašiel som v ňom žiadnu viditeľnú závadu (teda upchatie trysky sa mi aspoň vizuálne nepotvrdilo), všetko opäť vyčistil, prefúkal, namontoval novú ihlu, všetko zasa zložil, vymenil ten tyristor a urobil pokus....
Bohužial, je to stále presne to isté...štarty v poriadku, voľnobeh ok...Pridám jej a začne ju dusiť, až proste zdochne...dokonca mám pocit, že pri povolení plynu krátkodobo zvýši otáčky...Na stojane sa dá výtočiť, ale ani tam to nie je 100%....
Prečítal som tu strašne veľa diskusií, ale už sa v tom troška strácam. Može mi prosím niekto pomôcť, naviesť ma na to, čo by to mohlo byť? Mám podozrenie na guferá na skrini, ale predsa len som začiatočník....Ďakujem za Vaše názory a pomoc.
A ku koncu mi už 2x vyskočilo lanko (na strane karbec)