V tomhle vedru všici asi leží buď u vody anebo řeší jiné věci než rozpálené dvoutakty

.
V každém případku je motor hotov a pár km už má za sebou (po přetěsnění). Bohužel začal zlobit karburátor. Respektive motor po nastartování a zahřátí nešel do výkonu a dusil se, barva svíčky byla cihlová. Měl jsem podezření na karburátor (ikdyž jsem jej komplet vyčistil).
Proto jsem tam zkusmo namontoval můj jikov z 210, který mám v šuplíku, jelikož mám na 210 dellorto. Ten jikov je novějšího typu (má hlavní trysku 63), ale nikdy se mi nepodařilo jej pořádně seštelovat tak, aby s ním 210 jela podle mých představ.
Nicméně na 207 pasuje a motor s ním fungoval. Šel do výkonu, ovšem projevila se stejná věc jako na 210 - ve vyšších otáčkách čtyřtaktoval a maximálka byla nižší cca o 5 km/hod.
Tudíž mi bylo jasné, že závada je v karburátoru. Jak je tady již uvedeno starší typ karburátoru jikov 2909 DC mám hranatý plastový kryt sání a 2912 DC má kulatý plast (bez otvoru na kabel svíčky). Bohužel, pokud ty plasty odděláte, tak na karburátorech nikde není uveden typ 2909 nebo 2912. Jsou sice na první pohled trošičku rozdílné v těle (nálitky, pozice regulačních šroubků), ale pokud je nemáte vedle sebe anebo je detailně neznáte, nemáte se podle čeho orientovat. Respektive na 2909 je vyraženo na hrdle (které se šroubuje ke kolínku válce) LM a na 2912 RU. Ale to může být pouze nějaká výstupní kontrola, prostě nevím co ty písmena znamenají.
No proč o tom píšu.
V tom 2909 totiž byla hlavní tryska 63, tu jsem nahradil novou 58. Volnoběžnou 35 jsem vyměnil jinou 35 (již použitou). No a emulzní trubici i jehlu jsem také vyměnil za jinou (opět použitou). Poté jsem karburátor namontoval a 207 jede.
A teď pár otázek:
1. Jak poznat (změřit) ochozené díly karburátoru, které je třeba vyměnit? Jde mi hlavně o emulsní trubici a jehlu - jsou nějaké rozměry.
2. Jsou kromě hlavní trysky všechny ostatní díly karburátorů 2909 a 2912 stejné?
3. Otvory v hrdle ke kolínku jsou u obou karburátorů (2909 a 2012) 12 mm. Kolínko 207 má 10 mm. Pokud bych namontoval 12 mm kolínko dosáhnu vyššího výkonu?
4. Pokud by se mi přeci jen podařilo seštelovat 2912 a dal jej na 207, bude to výkonnější (anebo nějaké jiné pozitivum)?
5. Má někdo na 207 dellorto a jak to funguje?
V současné době se dcera na 207 učí jezdit. Se svými cca 40 kg s ní babča jezdí dobře a navíc ten výkon má pod kontrolou (aspoň doufám

). Přeci jen moje 210 je trochu ostřejší. A jelikož mých 95 kg je trošku někde jinde, tak v případě vyjížďky na 207 bych nějaký ten watt výkonu uvítal. Proto se ptám na ty karburátory. Prostě ty uškrcený watíky pustit ven
Díky za odpovědi.