Zdravím Vás!
Pred 3 mesiacmi som sa rozhodol dať Babettu 210.121 do poriadku. Nakúpil som kopec dielov, hnacie koleso som si dal opraviť, vycentrovať, atď.
Nový primárny prevod(nové kolečko, reťaz, rozeta), sekundárny prevod(nová volnobežka, reťaz), nové filce, RS ložiská, nové pružiny brdzových čelustí, nové čeluste brzdové, nový ráfik, plášť, duša, nový výplet. Jednoducho, strašne veľa dielov, ktoré ma stáli veľa peňazí. Teraz už nemám ani na slanú vodu .
Tento víkend som skladal babettu. Keď som ako-tak poskladal hnacie koleso, musel som vyriešiť zopár vecí. Ale jednu sa mi nedarí vyriešiť. Je to trenie.
Keď sa točí koleso, tak sa ozýva pravidelné periodické pískanie. Neviem presne určiť čím to je, ale určite to bude mať na svedomí bubnová brdza. Mne sa zdá, že sa veko brzdy trie v určitom kvadrante otáčajúceho kolesa. Skúšal som zbrúsiť vnútornú hranu veka, ale nepomohlo. Teraz sa pohrávam s jednou myšlienkou, že zbrúsím hranu veka po celom obvode a keď to nebude tým, tak potom možno čeluste vytŕčajú a trú sa o bubon, no nie som si celkom istý. Možno ten bubon je ako vajce. Neviem. Najviac času mi zaberie, skladanie čelustí na veko. Nemám tak silné prsty(hlavne palce) aby som roztiahol pružiny a čeluste namontoval na veko.(No nakoniec sa mi to podarilo, asi po 1 hodine úsilia.)
Určite by som si chcel zhotoviť prípravok na vyberanie pružín a ich skladanie.
Tu je video:
https://drive.google.com/open?id=0B2X5T ... 1o3eHpoSVk
Prosím Vás, poraďte mi, už som zúfalí.