Děkuju za cenné rady,přiznám se že mi to už v ranních hodinách nedalo a pustil jsem se do toho snad jen kdybych byl více opatrnější neškodilo by to naštestí to dobře dopadlo
mimo to jsem měl bábu 228 a mám stažen graf motoru tak sem si řekl že to bude stejné s 207. přeci jen se mi jevil motor plně zamněnitelný s b207 krom kontrolního šroubku převodovky. Tak sem si myslel že mám guffera na celou výměnu doma.
Napřed jsem udělal guffero pod magnetem to šlo poměrně pěkně na něj sem trochu bral první dojem prolínání oleje ale před demontáží jsem na prázdných blocích na 100% věděl že tam se žádný převodák nemůže dostat snad jedině z druhé strany a že by to od klikovky vyhazovalo olej pod altík,páč jsem měl kryt altíku potečen,no výměna provedena ok.
Při rozdělávaní bubnu spojek mi už něco říkalo že to s tím guferem jak je pod ním ta segrovka nebude sranda(již sem měnil a tušil jsem že se mu nebude chtít ven) nechtělo :/ ,boužel jsem byl chytřejší až po onom incidentu,kdy jsem v kleku měl zabodlý šroubováček v onom gufferu a vší silou jsem ho nějak páčil ven kdy mi sjel šroubováček z guffera mě přímo čučícího v pokleku zajel šroubovák pod levý oko
tj pod okem pod dolním výčkem hned jsem měl džuznu jako prase nastoupila velká horkost vzájemně se studeným potem jo no šok,(pro příště si beru přilbu
no nějak se to zacelilo a chvíli budu mít skobičku pod okem díky bohu že to minulo oko
no a o pár minut bych si naliskal vzal jsem samořezku šroubek provalil gufero zapáčil sikovkama a gufero bylo venku do 15sekund
Pravdou je že tento způsob daného guffera mohly promyslet neba či snad ségrovku pod ním - hold v roce 1980 nepřemýšlely že na tom budou jezdit ještě kapitalisti
no vyměnil jsem od klikovky obě gufera ty páčené taktéž ovšem jsem se zasekl na guferu mezi výkem převodovky a bubnu spojek kde u b228 se píše 25x35x7 která mám ale u b207 je 28x38x7 což se mě bez podívání či přirovnání zdálo divný ,ještě si říkám to není možný aby nový mělo takovej fuk
a on to byl špatný rozměr takže jsem jen opucoval důkladně spojky a zabalil to ,dneska koupím nový simering a budu skládat dále. pak napíši co se změnilo atd
díky za rady kluci