na sbazaru jsem objevil docela pěknou Babettu 207.356 a hned dmi bylo jasné, že tu si musím koupit. Za cenu 3 800Kč jsem si domů dovezl následující stroj. Žlutá barva byla zřejmě ve snaze zamaskovat odrbaná místa přestříkána jinou žlutou (růžovější odstín), a to jen místy. Pneumatiky jsou zralé do šrotu, přední ráfek prorezlý, tahometr má ze záhadných důvodů obarvený rámeček na žluto, chybí klakson. Motor je ale v původním stavu a hlavně má rychlej válec (turbíčko).
Zatím jsem opravil kabeláž, vyčistil halvu a válec zvenku, zbavil motor hrubší špíny. Podařilo se mi i vydrhnout ten "žlutý" lak. Původně byla babetta s nosičem (předchozí majitel dokonce vyvrtal díry pro upevnění nosiče každou jinak

Plánuji koupit nový ráfek, nové duše, nový nosič. Tahle babetta bude "pracovní" a zřejmě se stane donorem rychlého válce pro mou babettu leštěnku 207.100. Nemám v zájmu ji přelakovávat, jednu leštěnku skládám, tuhle nechám v origo laku (bohužel poničeném)
bába má najeto 11 000km (1983) a je to moje první pojízdná bába, první, na které jsem se projel. Přikládám i video, z kterého je asi zřejmé (já to zatím rozpoznat nedokážu), že motor vyluzuje nějaké nezdravé zvuky (nedokáži určit, co je způsobuje). Dále má babetta nějak nestály volnoběh (někdy ho tak tak udrží pomalu chcípne, přitom točí zadním kolem, někdy otáčky postupně samy vzrůstají)
Jinak musím pochválit pána co mi to prodával. Vyfotil to tak dokonale, že všechny zmíněné vady, z fotek poznat nebyly

Obrázky:
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
Video: