Jen takova drobna poznamka k nastrojum za par korun: kdysi davno jsem ze zoufalstvi koupil v Lidlu sadu HSS vrtaku ("Parkside"). K memu uzasu prezily vrtaky od Bosche, jednotlive vrtaky ze zelezarstvi, a jeste nejakou dalsi sadu. Potreboval jsem udelat doma zavit, tak jsem koupil zavitniky Parkside. Mam je do dnesni doby. No pak jsem koupil jeste vsechno mozne znacky Parkside a kupodivu mi to stale slouzi

. 3 mesice stary dulcik ze zelezarstvi uz nema spicku, ale nove koupeny ze sady Parkside ji ma i po mesici, co jsem s nim mlatil do vseho mozneho. Parkside slouzi vcetne napr. elektricke strikaci pistole, kterou jsem poridil jen a pouze za ucelem naneseni huste fasadni barvy na krb, barvu v ni nechal zaschnout a odlozil na dlouhe roky stranou. Letos jsem ji objevil zahrabanou, vycistil, slozil, a nastrikal tim branu a garaz. Stale funguje.
Nechci adorovat za tuto Lidl-znacku, spis chci rict, ze to co se koupi za drahe prachy nekde ve specialce je mnohdy totalni smejd z ciny.
Pokud jde o ruzne remeslniky, spousta lidi si vybira co bude delat, protoze "narocnejsi" veci lidi uz dneska nezaplati. To si muzeme hrat my s Pionyry a Babettami, pac to mame jako konicek. Krasne to je videt na autoservisech, kazdy by dneska chtel jenom "mazat pameti zavad" (ano, i takhle se opravuji auta, je to nenarocne, casto to "pomuze" problem "vyresit").