Kubik, 15-tku sviecku mozes pouzivat, ale ako milda spravne poznamenal, je lepsie klasicku, t.j. N15C, resp. NR15C. To riziko prepalenia piestu pri N15YC nie je az take velke, ale naco pokusat certa ... hlavne ked jazdis, ako si napisal, stale co to da. Prave preto u Teba ta 15-tka je dokonca vhodnejsia, lebo tepelny rezim motora je posunuty k vyssej teplote a studensia sviecka je teda lepsia. Ale najlepsie to skontrolujes tak, ze pozries na sviecke, ako su opalene elektrody - ak su rovnomerne jemne do hneda bez nehomogennosti, tak je to ok. A zaroven je dobra aj zmes iduca do valca. Ak je cierna, tak je prilis bohata zmes, pripadne ozaj studena ta sviecka. Ak je biela a ma take bodky-perlicky po povrchu izolatora, tak je zmes chudobna a motor sa prehrieva, tie perlicky su material s odtavenej elektrody.
Ja osobne mam 207-cku, ktora ma predpisanu dokonca este teplejsiu sviecku N19C, ale pouzivam N15C. Mam to odskusane a evidentne som ten rozdiel pocitil hned po zahriati valca na pracovnu teplotu.
A co sa toho porovnania s pionierom tyka - pionier budemat vzdy chladnejsi valec ako babeta, pokial s nim ides na 3-ke na plny plyn. Treba si uvedomit, ze ide rychlejsie a v nizsich otackach - tym padom lepsie chladi. Ale skus na nom ist na 2-ke na plny - to je porovnatelny rezim s babetou, ci sa Ti ten valec rovnako nezohreje.
P.S. A nezabudni na ciste rebra valca a hlavy !!!