LADAIII píše:Zdravim, hele, ja mam take dotaz, i kdyz trosku jineho razeni. Co by se vlastne stalo, kdybych do baby nalil nejaky olej co se leje do aut? Motorovy samozrejme.. Ne ze bych to mel v umyslu, ted mam zasobu na dva roky, ale protoze kamarad dela v servisu a obcas mu prebude nejaky olej, tak proto se ptam.. Jinak sorry za pitomej dotaz..

Ja mám v servise tiež známosti, takže viem, že vždy nejaké deci oleja zvýši a pravdupovediac, tiež som uvažoval nad touto možnosťou. Nakoniec som od toho upustil. Sú v podstate dva dôvody, prečo to nedoporučujem.
V prvom rade by som podotknul, že sa jedná o
motorový olej na mazanie 4 taktných motorov, takže
NIE JE určený na spaľovanie. Hoci principiálne by sa mohlo zdať, že na mazanie stačí hocičo, čo je mastné, neriskoval by som to. Je to rovnaká blbosť, ako do motora v aute naliať prevodový olej z Babetty (veď je mastný, tak to ten motor poberie, nie?).
A druhá vec je, že väčšina moderných áut je mazaná syntetickým olejom, čo Babette tiež moc "nechutí". Babetta bola konštruovaná na mazanie olejom M2T, čo je minerálny olej. Dá sa síce do Babetty naliať aj polosyntetika a pri správnom oleji (mal by mať označenie napr. 2T, nie 4T) to pre ňu bude lepšie ako M2T (nesviní toľko výfuk), ale plná syntetika je už na Babettu hodne. Skrátka syntetika do Babetty nie. Babetta neni novodobý čínsky skúter, ktorý chce len a len syntetiku.
Takže radšej používaj olej, ktorý si používal v Babette doteraz a neexperimentuj s olejmi, ktoré pre Babettu nie sú určené. Aby sa ti nestala vec, že tu si ušetril na oleji a tam musíš dať peniaze za výbrus.