Pár dotazů ohledně motoru a spojky

Vše o motorech, úpravy, karburátory, převodovka /volnoběžka/, opravy a návody...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

Pár dotazů ohledně motoru a spojky

Příspěvekod augoslav » sob čer 20, 2009 23:02:10

Dobrý den,

mám pár dotazů ohledně motoru a spojky u babety 210.

1. U mé babetky se vyskytuje to, že když zastavím tak babeta zničeho nic chcípne - karburátor, válec, píst, výfuk pročištěn. Nevíte čím by to mohlo být? :(
2. A ještě bych potřeboval vědet, jak se rozdělává buben spojky, tady na foru jsem to různě pročítal a vyzkoušel jsem to tak, jak to psali, že mám přidržet ten buben a normálně to povolit klíčem... Ale to bohužel nejde, tak jestli mi nějak poradíte. A kdyžby se mi to podařilo sundat, budu potřebovat nějaky spešl nářadí na další montování ve spojkách apod. ? 8)

Předem děkuji.
augoslav
Začátečník...

Re: Pár dotazů ohledně motoru a spojky

Příspěvekod Starec » ned čer 21, 2009 7:59:25

Odpoveď na 1.) trysky v karburátore nestačí iba prefúkať, treba ich aj tenkým drôtikom jemne prečistiť. Na prvej nastavovacej šrubke treba pridať ( nadvihnúť šupátko)
na 2.) o ktorú spojku ti ide, rozbehovú alebo radiacú?
Na rozbehovú budeš potrebovať sťahovak, na radiacu nie.
Ak nemáš špeciálne naradie na pridržanie rozbehoveho bubna, tak si môžeš poradiť takto. Kúsok dosky z tvrdšieho dreva jednoducho zapri medzi blok a bubon. Nasaď klúč a rázne povoľ, osvedčila sa golovka, alebo prstencový. Môžeš pomôcť aj trocha poklepať. Radiaci bubon povolíš: sadnúť na Babettu, prevážiť dozadu a zatiahnuť zadnú brzdu, no a kľúčom rázne povoliť. Oplatí sa predtým poklepať po matkách.
Nič nie je tak zložité ako sa na prvý pohľad zdá, len treba vedieť ako na to ....
Starec
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Příspěvekod augoslav » ned čer 21, 2009 15:07:32

Tak ty trysky zkusím ještě pročistit a dám vědět, jestli už to nebude chcipat při zastavení.

Jinak ten buben rozběhové spojky jsem se pokusil rozdělat, tak jak jsi mi říkal, ale ani se ta matka nepohla, ten buben se furt protáčí. Je to tam tak napevno, že už nevím, jak to povolit. :cry:

Děkuji
augoslav
Začátečník...

Příspěvekod Starec » ned čer 21, 2009 17:49:24

Aký je ten bubon, celý liatinový, alebo zváraný. Ak je celý, tak ho dookola môžeš preklepať. Tak isto aj matku, zober menšie kladivko a prikladaj dookola na plochy, no a väčším ho preklep, miesto kladivka môžeš použiť aj tupší sekáč. Musí to ísť, len sa s tým pohraj.
Nič nie je tak zložité ako sa na prvý pohľad zdá, len treba vedieť ako na to ....
Starec
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Příspěvekod augoslav » ned čer 21, 2009 18:19:22

Právě, že je svařený.
augoslav
Začátečník...

Příspěvekod Ajo » ned čer 21, 2009 18:28:06

Ja keď som to povoľoval tak som kombinačkami chytil rotor s druhej strany a povolil som to... :idea:
3x Babetta 210
ČZ 250/455
Jawa 350/362 CALIFORNIAN-OILMASTER
Jawa 350/640
Ajo
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod augoslav » ned čer 21, 2009 18:47:35

Tohle už jsem taky zkoušel, ten rotor jsem dokonce musel dát do svěráku a zkusil jsem to povolit, ale dopadlo to tak, že šroub se ani nepohnul, ale rotor, který je držen takovým výčnělkem, tak ten výčnělek strhnul, takže jsem to musel zpravovat :?
augoslav
Začátečník...

Příspěvekod augoslav » ned čer 21, 2009 21:13:00

Právě jsem pročistil trysky (jsou čisty jako slovo boží :D ) a babetka pořád při zastavení strácí dech a chcipá... Nevíte čím by to teda mohlo být :?:
A někdy při zastavování mi to začne trochu cukat a chcipne to.

*Volnoběh a boh. směsy mám nastaveny správně.
augoslav
Začátečník...

Příspěvekod Starec » pon čer 22, 2009 1:37:08

Tak ak nechceš to ulomiť, potom nepomôže len autogén.Nahriať a tak povoliť. Gufero pod rotorom si kedy menil, zvykne stade podťahovať falošný vzduch.
Starec
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Zpět na Motor