Sranda to je, pravda. I když v reálu je to už na pěst. S instalací servicepacků od Microsoftu mám svoje zkušenosti. Je to asi jak s tou Babettou v tom příběhu. Instalovat je musím, jako profík, je to součást licence. Jinak nevezmou /české zastoupení Microsoftu/ odpovědnost za případné škody a ztráty dat. Po jedné takové instalaci servicepacku mi upgradovaný systém vypověděl program na management obrázků, kterým spravuji archiv fotografií pro město a redakci městských novin. S obrázky do katastru nemovitostí a archivem historických snímků to dělá tak 1500 - 2000 obrázků za měsíc /město nedávno vydalo knihu o své historii/ takže toto ještě navíc. Současně mi na to hned klekl bez varování program M$Photodraw, pravda řádně licencovaný a koupený /u nás jinak nelze/, kterým dělám některé operace v grafice /objektové procedury, křivky/, to samé jde sice dělat v Corellu, ale za jedno je to asi 2500x složitější a zdlouhavější, na což nemám nervy a navíc v našem případě 30.000,- za profi licenci, inu nekupte to. S managementnem obrázků jsem se rozloučil, ani po odinstalování a naistalování /nasedat, sesedat/ a přepsání registrů ze záloh již upgradovaný WidleXP program opět odmítly. Tak to dělám zatím v průzkumníkovi, což je na ústav a hledám nějaký náhradní program. M$Photodraw se mi povedlo exhumovat, protože jinak by mi už fakt jeblo. Tento program ukládá ve zvláštním formátu *.mix a žádný jiný to po něm nepřečte /dobrá vychytávka Microsoftu, pravda/ a já mám v archivu desítky přednastavených vzorů pro grafiku webu a DTP pro úřad. To by znamenalo to všechno udělat v posraným Corellu znova /nejdříve ale přemluvit šéfy, aby to koupili/, což je ještě 10x horší. To ještě není vše. Strýček Bill Gates na Jendu nezapoměl a tak tento program vždy asi po třech měsících klekne /systém po upgrade neuznává jeho licenci jako platnou/, takže nasedám a sesedám. Nastěstí stále ještě úspěšně. Ale co bude po příštím servicepacku? Kdo ví...
Poznámka: A to nás ještě čekají nové Widle Vista. Možná už tento rok. Jak se podle ohlasů z branže dovídám, nebetyčná sračka, pokračující pevně a neochvějně ve filozofii Microsoftu, tedy padat, dělat problémy, buzerovat, vytáčet, srát a prudit. To už toho nebylo málo?? Německý král Jindřich Ptáčník ve dvanáctém století a jeho výhrůžky a nasírání Přemyslovců, husitské války, hladomor, Bílá hora a posléze Švédové a prosraná bitva u Jankova, rok 1848, I. a II. světová válka, protektorát, rok 1948, Rusové u nás v roce 1968 a teď ještě Windows Vista...
A do třetice: Jako kdybych si o to koledoval. Opět servicepack /přišel ke stažení včera/ a už se vesele aktualizuje. Po minulém servicepacku se mi pro změnu zesral zase služební notebook, to aby to nebylo tak jednotvárný. Naštěstí jen tak lehce. Co zase nyní klekne? Nechám se překvapit...