špatné starty

Spojky jsou kultovní součástí našich strojů. Zde mají samostatnou rubriku...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

špatné starty

Příspěvekod DAWID » pon říj 05, 2009 0:06:49

zdar :-) mám problém.Babeta 210 mi startuje - ale pouze na stojanu a to velmi prudkým šlápnutím.Pokud ji chci rozšlapat - tak musim šlapat fakt hooodně rychle div nevyflusnu duši :-)Po sundání víka při startu pozoruji - že dvojkové čelisti se sice točí uvnitř bubnu ( velmi rychle ) ale nepřenáší sílu na dvojkový buben a ten tím pádem nepřenese sílu přes řemen dopředu na rozběhové čelisti.Otázka zní : V příručce se píše - že mám trošku uvolnit pružiny startovacích čelistí ( provedeno ) popřípadě že čelisti druhého stupně dřou o unašeč.Kde tam co drhne - nechápu ? jak mám donutit dvojkové čelisti aby zabíraly při startování i při nižších otáčkách šlapadel ? Babeta jinak jezdí krásně.Jednička i dvojka jsou naprosto bez problému a krásně řadí přesně jak mají a kdy mají.Díky
DAWID
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Re: špatné starty

Příspěvekod DAWID » pon říj 05, 2009 0:15:55

celé to řeším proto - že když mi to chcípne ve městě na křižovatce - nemám čas to dávat za provozu na stojan a startovat a už vůbec nechci umřit při rozšlapávání :D přeci jen rozšlapat to na 20kmh dá celkem práci :-) kolega tady z Brna dvakrát šlápne lehce nohama a jede.Tak bych to chtěl taky :-)
DAWID
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod Starec » pon říj 05, 2009 18:28:49

DAWID: jednoduché jak facka. Dvojkové, to jest radiace čeľuste buď šmykajú ( mastnota na čeľustiach- vymeniť guferá a tesniací krúžok) alebo sú už zodraté ( dať tam nové)
Nič nie je tak zložité ako sa na prvý pohľad zdá, len treba vedieť ako na to ....
Starec
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Příspěvekod DAWID » pon říj 05, 2009 18:52:22

no - čelisti mají krásně vysoké obložení,všechno je odmaštěné a babetta řadí tak jak má.Takže nejsou sjeté ani mastné :-)
DAWID
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod DAWID » pon říj 05, 2009 19:35:11

to je to co mě zaráží - že ač při jízdě a řazení není problém - tak při rozjezdu je problém a nechce zabírat :-)
DAWID
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod Starec » úte říj 06, 2009 18:07:16

V to prípade skontroluj vnútorný a vonkajší unášač. Nesmú byť vybité, otlačené, dosadacie plochy musia byť rovné a hladké.
Nič nie je tak zložité ako sa na prvý pohľad zdá, len treba vedieť ako na to ....
Starec
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Příspěvekod DAWID » pát říj 09, 2009 22:36:21

tak vyřešeno - otočil jsem venkovní velký regulační unašeč o 180stupňů dokola a funguje.Jeho konce (ty výstupky )jsou opotřebené - dotykové mosazné plošky na čelistech sou taky opotřebené a pokud to poskládáte jinak než to bylo - tak ty vymačkané plošky už na sebe nesedí tak hezky jak předtím a pak to blbne.
DAWID
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod Starec » sob říj 10, 2009 10:52:21

DAWID: ako som písal: Nesmú byť vybité, otlačené, dosadacie plochy musia byť rovné a hladké, tak sa snaž ich čím skôr vymeniť za nové, lebo za chvíľu ti to bude znova blbnúť a na tých mosadzných plochách tiež nesmú byť drážky po unášači, tie sa dajú vyvariť a zabrúsiť, alebo nové čeľuste.
Starec
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Příspěvekod DAWID » sob říj 10, 2009 11:40:14

jj máš pravdu.Nejlepší by bylo koupit nové čelisti a nový unašeč.Ale nejdřív to dojezdím do fáze kdy to fakt už fungovat nebude a pak to vyměním :-) do té zrůdičky ve které to jezdí je škoda investovat :D
DAWID
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Zpět na Spojky