Běh motoru

Vše o motorech, úpravy, karburátory, převodovka /volnoběžka/, opravy a návody...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

Běh motoru

Příspěvekod petru » stř kvě 13, 2009 19:29:49

Ahoj, potřeboval bych radu co by mi mohlo dělat tento problém na babettě 210. Když jedu po rovině nebo do mírného kopce babetta jede bezvadně. Není problém jet po rovině 45-50km/h. problém je když jedu z kopce. Jedu z mírného kopce třeba 45km/h a najednou přestane motor táhnout a začne brzdit, nepomáhá přidávání plynu nebo ubírání. Když však přibrzdím a zpomalím cca na 30 km/h tak motor zabere a zase jede 45km/h. Poradíte někdo v čem by mohl být zádrhel? Díky Petr
petru
Začátečník...

Re: Běh motoru

Příspěvekod Starec » čtv kvě 14, 2009 6:21:18

Veľmi zvláštne chovanie sa tej Babetty, za svojej praxe som sa s podobným prípadom nestretol a preto môžem iba hádať. Keďže vyzerá, že elektrika by mala byť v poriadku, motor tiež, dedukujem to na nedostatok paliva pri naklonenej Babette. Nebolo by na škodu rozhodiť karburátor, skontrolovať nastavenie hladiny, prípadne či plavák nie je zdeformovaný, alebo deravý a prefúknuť uzatvárací ventil a všetke trysky.

Keďže čert nikdy nespí, nebolo by na škodu premerať aj celé zapaľovanie ak máš možnosť.
Nič nie je tak zložité ako sa na prvý pohľad zdá, len treba vedieť ako na to ....
Starec
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Příspěvekod IGI » čtv kvě 14, 2009 8:03:05

Pravdu povediac, tiez sa mi t sem-tam stava/lo/, ja si myslim, ze problem je v prisune paliva, u mna to vyzera na kohut. Blizsie neviem povedat, nemam cas sa babrat v babette v poslednom case...
IGI
Globální moderátor
Globální moderátor

Příspěvekod Maras » čtv kvě 14, 2009 10:10:52

určitě bych proměřil zapalování a skontroloval připájené spoje na cívkách ... jestli náhodou není někde studený spoj.
Maras
Pokročilejší...

Příspěvekod Mistr Vlada » čtv kvě 14, 2009 21:11:26

Neni náhodou problém v Nosníku statoru, ako to mám já?????. Mně něco podobného totiž dělalo taky než jsem ho na Starcovu radu vymeňil.
Jednorychlostní Babetta 210 je Babetta 215 a né Babetta 207.
Mistr Vlada
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Příspěvekod Starec » čtv kvě 14, 2009 22:23:51

Ale chalani netreba tu špekulovať z nosníkom ( jemu to ide v pohode) ani z elektrikou, tú som len odporúčal, čo ak čert nespí, ale si myslím, že aj tá je OK. Najskôr tam nedostáva palivo z dákej príčiny keď je Babča nahnutá, to jest, karburátor, prívod, upchaty palivový kohút. To treba samé prve prekontrolovať a ak to i ďalej bude robiť, tak potom ísť ďalej. Zatiaľ sa neozval, tak treba čakať či to zaberie.
Nič nie je tak zložité ako sa na prvý pohľad zdá, len treba vedieť ako na to ....
Starec
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Příspěvekod petru » úte kvě 19, 2009 10:45:36

Upřesnění problému. Vyčistil jsem karburátor a zkontroloval plovákovou komoru. Ještě jsem zapomněl sdělit, že pokud jedu z kopce a přibržďuji tak motor táhne stále. Udržuji motor ve větším tahu. Co vy na to? Díky za radu
petru
Začátečník...

Příspěvekod Maras » čtv kvě 21, 2009 10:17:24

něco podobného jsem měl taky ale nevím jestli to je taky tvuj problém ale mrkni na to: viewtopic.php?f=4&t=424
Maras
Pokročilejší...

Příspěvekod petru » čtv črc 09, 2009 9:20:00

Ahoj, znovu opakuji problém s babettou. Babetta jede dobre po rovině 40-50km/h do kopce táhne dobre. Jen když jedu z kopce, třeba jen z mírného tak babča najednou přestane jet a brzdí motorem až do zpomalení na cca 20-25kmh nebo pokud prudce přibrzdím pak zase začne táhnout. Tento problém nedělá ,když jedu z kopce ,neuberu plyn (rychlost 40-45kmh) ale STÁLE MUSÍM LEHCE PŘIBRŽĎOVAT(udržovat motor v tahu i z kopce). Nebo se mi to stává když jedu z mírného kopce ,držím plyn tak je to dobre ,ale jak jen lehce uberu aby se nerozjela na maximum tak zase přestane táhnout. Připadá mi to že pokud motor je stéle v tahu tak jede dobře, ale pokud by měl táhnout málo a ještě né brzdit tak přestane jet. (Ale dělá to jen při rychlostech tak okolo 35 a výš) Díky za radu PU
petru
Začátečník...

Příspěvekod Maroni » čtv črc 09, 2009 14:39:03

Taky mi to tak někdy udělá ale neni to benzinem to je jasne když si vyčistil ventili v karbecu a přivod paliva maš ok . Skus se podívat na výfuk ( za zkoušku nic nedáš) může být ucpaný ale tím to pravděpodobně nebude . Může to být i tím že ti babetta prostě vic nevytáhne a vypne ti zrychlování a tím nemůžeš víc jak 45 km/h . Ale však to je dobrá rychlost 45 km/h i když skopečka se mi to moc nezdá že by to netáhlo přes 45 když mi to vytáhne na 65 .
Babetta 210 - užitečný nástroj a velmi rychlý zavodní stoj :-)
Moje sestava : Originální Babetta 210 - karburátor dell orto (sani mimo)
max. speed v roce 2003 - 65 km/h z mírného kopce (žádný výbrus,orig karbec)
Maroni
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod petru » sob črc 18, 2009 19:58:13

Dobrý den, stále nikoho nic nenapadá s problémem jaký mám? Stav: po rovině a do kopce babeta jede dobře ale když jedu z kopce tak 40kmh tak mi najednou přestane motor táhnout a začne brzit tak na 30kmh a pak sám odsebe naskočí. Pokud ale stále přibržduji tak babeta jede dobře třeba i 55kmh a motor táhne. Ale jak bych přestal brzdit tak motor přestane táhnout. Už mi připadá jako by motor musel být stále v tahu. Nevíte zda by byl problém v elektro nebo palivo nebo mechanická závada na motoru? Jezdím na Natural95+Castrol 2T. Mě to skoro připadá jako by se měnil předstih když je motor v tahu proti tomu když by měl motor brzdit. Myslíte že by to bylo možné? Už mě nic jiného nenepadá. Prosím o radu. Díky PU
petru
Začátečník...

Příspěvekod YaKuBkO » ned črc 19, 2009 16:45:58

noo mne na mojej 210 robi to iste ,, dole z koppca mi to viac ako 50 newitiahne ani keby som newiem co robil ... a pot rovine to da max 40 km/h... ale zato tah to ma lepsi ako som si predstavoval ,,, ale mne neide ani o rychlost ale tach ...
YaKuBkO
Pokročilý diskutér...

Příspěvekod petru » ned črc 19, 2009 20:21:44

To mě taky nejde o rychlost ,ale o to že je to nepříjemné když jedu jen z mírného kopce třeba 40kmh a stačilo by jen ubrat plyn ale já musím stále brzdit. Když nebrzdím motor při té 40 chcípne a naskočí zase až na 30kmh.
petru
Začátečník...

Příspěvekod Olafus » sob srp 29, 2009 20:06:37

Zdravím Vás, mám s babinou podobný problém jako petru, jedu rovinku nebo do kopce,je všecko ok. ale pokud přije sjezd nebo prostě motor není v tahu začne cukat a přibržďovat. Když jsem babinu koupil, měla maximálku stejnou jako teď asi 45km/h, ale z kopce se rozvášnila i na 70km/h. pak jsem preventivně vyčistil nádrž a karbec a byl konec. nejsem si vědom že bych při údržbě něco přehlíd. Díky za rady.
Olafus
Začátečník...

Příspěvekod Cittron » ned led 03, 2010 12:29:26

Jo takovej problém jsem měl taky ale né s kopce,ale normal po rovince jsem si jel tak 40km/h čtrvt pulka plynu a najednou motor uplně vydechnul začalo to brzdit,když jsem přidal plyn tak se to dusilo ještě víc...,tak jsem zastavil samozdřejmě to chcíplo,tak asi po 5 pokusu jsem to nastartoval a motor běžel a zase v pohodě,tak jsem pro jistotu vyčistil karburátor a už jsem se s tím nikdy nesetkal..
Cittron
Ostřílený diskutér...
Ostřílený diskutér...

Další

Zpět na Motor