Nulování cyklotachometru

Jak vyřešit palubní přístroje na Babettě a jiných strojích.

Moderátoři: IGI, milda, DRN

Nulování cyklotachometru

Příspěvekod llap » stř srp 19, 2009 22:56:27

Ahoj, Mám problém, občas se mi stane že se mi vynuluje cyklotacho. Začnou na něm skákat čísla a je totálně rozjebaný. Musím nastavit průměr a samozřejmě zpátky najeté kilometry nenastavím. Nemám už babettu, ale Korado, ale na babettě mi to občas udělalo taky. Že by to dělaly výboje?

Luk
Babetta??? - Důmyslné přibližovadlo
Uživatelský avatar
llap
Specialista II. třídy...
Specialista II. třídy...
 
Příspěvky: 253
Registrován: ned čer 22, 2008 17:21:48
Bydliště: Dlouhá Loučka

Re: Nulování cyklotachometru

Příspěvekod Jenda » čtv srp 20, 2009 2:02:22

Může to bejt rušení indukcí z VN okruhu zapalování /na 90%/, ale také třeba spatný držák či upevnění baterie v tachometru...
Uživatelský avatar
Jenda
Site Admin
Site Admin
 
Příspěvky: 485
Registrován: pát led 05, 2007 18:24:56
Bydliště: Vlašim

Re: Nulování cyklotachometru

Příspěvekod llap » čtv srp 20, 2009 9:48:33

Co jsem vypozoroval, tak to udělá po startu, jde to nějak odrušit?

Luk
Babetta??? - Důmyslné přibližovadlo
Uživatelský avatar
llap
Specialista II. třídy...
Specialista II. třídy...
 
Příspěvky: 253
Registrován: ned čer 22, 2008 17:21:48
Bydliště: Dlouhá Loučka

Re: Nulování cyklotachometru

Příspěvekod martin110r » pát srp 28, 2009 21:00:07

Tachometer máš drôtový, či bezdrôtový?
Babetta 210 - rok výroby 1995
Bližšie info o mojej Babette TU.
Zahlasujte v ankete
Uživatelský avatar
martin110r
Veterán fóra II. stupně
Veterán fóra II. stupně
 
Příspěvky: 2125
Registrován: stř črc 15, 2009 20:55:39
Bydliště: Liptovský Mikuláš

Re: Nulování cyklotachometru

Příspěvekod llap » sob srp 29, 2009 16:16:52

Drátový obyčejný asi za 300

luk
Babetta??? - Důmyslné přibližovadlo
Uživatelský avatar
llap
Specialista II. třídy...
Specialista II. třídy...
 
Příspěvky: 253
Registrován: ned čer 22, 2008 17:21:48
Bydliště: Dlouhá Loučka

Re: Nulování cyklotachometru

Příspěvekod LADAIII » pát zář 04, 2009 15:30:35

zkus takovou tu prvotni zoufalost, jak byva treba na monitorech nebo jinych snurach takova ta feritova navlecka, nebo co je to za matros,zkus to tam nasadit.. Ale nevim nevim, jen me to tak napadlo..
LADAIII
Specialista II. třídy...
Specialista II. třídy...
 
Příspěvky: 385
Registrován: sob led 06, 2007 23:47:40
Bydliště: Brno

Re: Nulování cyklotachometru

Příspěvekod butan » ned lis 08, 2009 9:42:56

Pár zásad k "odrušení" tachomeru. V praxi to vyzkouším na jaře, pak poradím konkrétněji.
Nepoužívat bezdrátové verze
Čidlo dát na zadní kolo. Je to dál od svíčky, a navíc můžete zkusit kolik vám točí na stojánku.
Odrušit samotnou babetu, nejlépe stíněná fajfka, gumový vn kabel
V cyklotachometru vyměnit dvojlinku mezi snímačem a držákem za stíněný kablík, jaký se používá u sluchátek k zapíchnutí do ucha.
Lubor
butan
Specialista I. třídy...
Specialista I. třídy...
 
Příspěvky: 904
Registrován: pát říj 23, 2009 6:40:57
Bydliště: Praha

Re: Nulování cyklotachometru

Příspěvekod llap » stř úno 17, 2010 21:38:32

http://www.vseprofirmu.cz/bezdratovy-cy ... -dp-69188/

Tady je jeden bezdrátový i s teploměrem, Používám stejný jen s kabelem.

Proč myslíš že je bezdrátový špatný?

Luk
Babetta??? - Důmyslné přibližovadlo
Uživatelský avatar
llap
Specialista II. třídy...
Specialista II. třídy...
 
Příspěvky: 253
Registrován: ned čer 22, 2008 17:21:48
Bydliště: Dlouhá Loučka

Re: Nulování cyklotachometru

Příspěvekod butan » stř úno 17, 2010 22:00:53

Zbytečně měníš další baterku, a odrušit přijímač toho bezdrátu může být opravdu oříšek. Při malém rušení se ti budou ztrácet jednotlivé pulzy a bude to ukazovat tak nějak náhodně. Ale přiznám se že za ty 300Kč bych si ho koupil jen tak jako hračku na vyzkoušení.
Lubor
butan
Specialista I. třídy...
Specialista I. třídy...
 
Příspěvky: 904
Registrován: pát říj 23, 2009 6:40:57
Bydliště: Praha

Re: Nulování cyklotachometru

Příspěvekod LADAIII » stř úno 17, 2010 22:05:22

Bezdrat rusi vse mozne, mam treba na kolo pulsmetr a s hrudnim pasem komunikuje bezdratove a staci obcas projet pod draty VN a zacnou me litat tepy kolem 240 uderu za minutu, nebo nula, atd..
To same bude platit i o bezdrat. cyklotacho. A co se tyce ruseni ze samotny babetty, to nevim, s tim zkusenost nemam.

Ty zasady co psal butan, to bych zkousel az v pripade ze bude zlobit dratova verze v klasice dvojlince, ja uz na babette vozim druhy tachometr, uplne jina kabelaz, jiny vyrobce, drzak, vsechno a zatim problem nebyl, to same muj kamarad a vozime to na prednim kole (cidlo, drzak). Pajet se se stinenou snurou neni zrovna pro cloveka co nedrzel pajku nikdy v ruce zadnej med. Nemluvim za sebe, ja s pajkou pracuju skoro furt, ale znam to z praxe, ze kdyz potrebuje
nekdo neco zapajet, radsi zajde za mnou..
LADAIII
Specialista II. třídy...
Specialista II. třídy...
 
Příspěvky: 385
Registrován: sob led 06, 2007 23:47:40
Bydliště: Brno

Re: Nulování cyklotachometru

Příspěvekod llap » stř úno 17, 2010 22:06:44

Takže jednodušší bude koupit stíněný káblík a přeletovat ho? Babettu už nemám, mám Korado, motor funguje na stejném principu, ale na Babče mi to dělalo taky
Babetta??? - Důmyslné přibližovadlo
Uživatelský avatar
llap
Specialista II. třídy...
Specialista II. třídy...
 
Příspěvky: 253
Registrován: ned čer 22, 2008 17:21:48
Bydliště: Dlouhá Loučka

Re: Nulování cyklotachometru

Příspěvekod LADAIII » stř úno 17, 2010 22:16:20

A zkusil si to co jsem ti tenkrat radil? Nasadit tu feritovou navlecku pres kabel, tak jak mivaji monitory na PC.
Popr. odkud jsi? Nejake bych ti daroval.

LADA
LADAIII
Specialista II. třídy...
Specialista II. třídy...
 
Příspěvky: 385
Registrován: sob led 06, 2007 23:47:40
Bydliště: Brno

Re: Nulování cyklotachometru

Příspěvekod butan » stř úno 17, 2010 22:17:03

Jo zkus stíněný kabel, a nejednodušší je koupit nový cyklotacho co hotam už má, třeba ten z tesca za nějakých 160Kč.
Pak ještě můžeš zkusit spojit zem toho cyklotacho s kostrou motorky, ale jen na jednom místě. A když všecho selže, tak ještě zkus odrušenou svíčku, ale ta může hůř startovat :-(
Lubor
Tak opravuji, cyklotacha s kulatým kabelem nemají stíněný kabel, je to jen vzhledově pěknější dvjlinka. Stíněný kabel rozhodně pomůže, ale musíte si ho vyměnit sami. Naštěstí není třeba to tacho rozebírat, výměna se týká jen držáku. Stačí utrhnout původní kablík s držáku tacha, a naletovat stíněný. Pájet se musí rychle, ten plast držáku teplem měkne.
Naposledy upravil butan dne stř lis 03, 2010 10:18:04, celkově upraveno 1
butan
Specialista I. třídy...
Specialista I. třídy...
 
Příspěvky: 904
Registrován: pát říj 23, 2009 6:40:57
Bydliště: Praha

Re: Nulování cyklotachometru

Příspěvekod llap » stř úno 17, 2010 22:20:10

To jsem popravdě nezkoušel, to jsou takové ty igelity (nevím jak jinak to nazvat). Najezdil jsem asi 1000 km, potom to udělalo. Přemýšlím jestli ten bezdrát by nebyl ideální řešení. Nejde o baterku, můžou případné výboje rušit "signál" mezi senzorem a techem? Jinak mám doma tacho z babetty, tak popřemýšlím že ho tam nějak dám, protože loukotě se dávaly i na babety a pochybuji, že výrobce měnil šneka v kole.

luk
Babetta??? - Důmyslné přibližovadlo
Uživatelský avatar
llap
Specialista II. třídy...
Specialista II. třídy...
 
Příspěvky: 253
Registrován: ned čer 22, 2008 17:21:48
Bydliště: Dlouhá Loučka

Re: Nulování cyklotachometru

Příspěvekod llap » stř úno 17, 2010 22:21:43

butan píše:Jo zkus stíněný kabel, a nejednodušší je koupit nový cyklotacho co hotam už má, třeba ten z tesca za nějakých 160Kč.
Pak ještě můžeš zkusit spojit zem toho cyklotacho s kostrou motorky, ale jen na jednom místě. A když všecho selže, tak ještě zkus odrušenou svíčku, ale ta může hůř startovat :-(
Lubor


Tak z Tesca tachometr mám, nuluje se, koupil jsem i v obchodě s kolama a dělá to samé. takže mám 2 tachometry které se nulují

luk
Babetta??? - Důmyslné přibližovadlo
Uživatelský avatar
llap
Specialista II. třídy...
Specialista II. třídy...
 
Příspěvky: 253
Registrován: ned čer 22, 2008 17:21:48
Bydliště: Dlouhá Loučka

Další

Zpět na Měření a palubní přístroje

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník