Tak konečně jezdím že to nechcípá, několik dní sem ještě řešil správnou bohatost směsi. Svůj postup bych rád uvedl.
Samozřejmě po výměně gufer, kdy to konečně zase začalo nasávat vzduch přes karbec

to na 1
½ otáčky šroubu házelo příšerně bohatou směs svíčka byla dost mokrá, takže sem šroub povolil o 1 celou otáčku. Svíčku sem ocelákem pořádně očistil abych dostal nějaké referenční zhodnocení. Jel sem udělat projížďku cca. 10 km. Vyšrouboval jsem svíčku, byla zase černá, ale už nebyla mokrá. Svíčku jsem zase ocelákem očistil aby byla úplně čistá, zbavená sebemenšího karbonu. Nechal sem motor vychladnout, svíčku taky a šroub bohatosti jsem vyšrouboval o další
½ otáčku. Projížďka opět 10 km, vyšroubování, kontrola. Svíčka byla téměř perfektní, izolátor byl krásně hnědý, obě elektrody taky, jen ještě okraj svíčky zůstával mírně, ale mírně zčernalý. Proto jsem ještě vyšrouboval šroub bohatosti směsi o další
¼ otáčky a tím jsem se dostal do cíle s nastavováním bohatosti směsi. Tímto sem se skutečně přesvědčil, že výchozí poloha šroubu 1-1
½ se musí brát opravdu jako výchozí poloha s tím, že se to pak musí doladit k dokonalosti. Na tohle nastavení vám Babetta určitě nastartuje, nic víc. Po najezdění dalších cca 200 km sem se jen přesvědčil o správnosti nastavení pohledem na svíčku a dno pístu. Nyní i dno pístu má červenohnědou barvu, dalo by se spíš říct že rezavou. Dno pístu není mokré a netvoří se na něm žádné usazeniny. Babetta drží volnoběh, výborně akceleruje a s normálníma rozetama 55 km/h dle obecního info-radaru bez problémů jede. Samozřejmě preferuji cestovní rychlost 40 km/h, nebudu jí týrat

. Sám sem se přesvědčil, že skutečně gufera umí člověka pěkně pozlobit a pokud vám to zhasíná, anebo jede samovolně bez plynu a není to schopné udržet volnoběh, pak hledejte příčinu právě v guferech nebo přisávání falešného vzduchu kdekoliv v systému. Ten volnoběh to za normálních podmínek skutečně udrží při nastavené jakékoliv bohatosti směsi (díky Ti, Tom_R).
Babeta 210/000, r.v. 1988, najeto 22.500 km, S91+Stihl HP Ultra (zelený) 1:50