Já jsem to vyřešil takto:
Jelikož mi odešly v tachometru 3 řárovky,během cca 800 Km,tak jsem si tu prasklou předělal na LED,jak je na obrázku výše(ta je ale origo),
koupil jsem si vysoce svítivou LED diodu(8,-Kč) odpor a usměrňovací diodu(2,-Kč).Na svíčce nemám odrušenou fajku,tak jsem nemohl změřit napětí,které mi babetta dává (měla by dávat 6V,ale jak už tady někdo psal,tak dává víc),použil jsem radši odpor pro cca 9V.
Žárovku jsem vykuchal,na + pól LED diody,co nejblíže k ní jsem napájel odpor,který vede kolmo dolů,skrz +pól žárovky,kde je spájen,na - pól LED diody,jsem napájel usměrňovací diodu,dolní kontakt jsem vyvedl podél usměrňovací diody zase nahoru a napájel na - pól žárovky (jak je kapka cínu).
LED žárovka

je sice celkově trochu delší (šlo by to udělat i menší),ale ničemu to nevadí a do tachometru vleze v pohodě a svítí pěkně,zatím jsem s ní najel jenom 11 Km,tak doufám,že chvilku vydrží,kdyžtak zkusím použít příště větší odpor.
Myslím,že je to nejjednodušší a nejlevnější řešení LED diody v tachometru-prasklá žárovka+10,-Kč součástky a cca 30 minut práce
Jestli tu už něco takového je tak se omlouvám...