od martin110r » pát kvě 21, 2010 20:28:58
V podstate, súhlasím, čo vraví Butan. Jeden O-krúžok nahradiť, dvomi podložkami. Ale bez obav, ja mám tiež 2 O-krúžky a problémy nemám žiadne. K tvojmu problému, že ti vytieklo trošku oleja, z toho si nič nerob. Odmasti to a pokoj svätý. Ja osobne olej v prevodovke nenalievam po kontrolný otvor, ale vždy trošku menej (cca 3 mm pod kontrolný otvor). Prevodovku to bude mazať tak či tak, a hlavne znižuješ pravdepodobnosť, že ti bude presakovať cez gufero. Skrátka, tú kvapku oleja, čo ti vytiekla nerieš. To je normálne. Rozhodne gufero nemusíš meniť.
Ďalej, čo sa týka pružín v spojke - v radiacej spojke (to je tá, ktorú máš rozobratú) žiadne pružiny nie sú a ani nikdy neboli. Pružiny nájdeš v štartovacej a rozbehovej spojke (ľavý bubon), ale to teraz neriešme. Spojky v ľavom bubne nespôsobujú tvoj problém.
A na záver čo ťa zaujímalo, že horná čeľusť sa nedotýka bubna, zatiaľ čo spodná áno - to je normálne. Skrátka spojky a unášače sú v kľudovej polohe, a teda nepôsobí odstredivá sila, iba gravitácia. Tak je jasné, že horná čeľusť neprilieha k bubnu. Za jazdy sa ti obe čeluste dotýkajú bubna.
Inak hrúbka obloženia je ešte dobrá, takže čeluste meniť nemusíš. Akorát by ma zaujímalo, kedy si naposledy menil unášače. Mne robilo niečo podobné, ako tebe a to mali moje unášače najazdených cca 5 000-6 000 km. Čiže ak si už najazdil viac, neni divu, že to blbne. Rozhodne by som skúsil vymeniť unášače.