martin110r píše:Ten valček v predlohovej hriadeli, aj keby si čisto náhodou v teoretickej rovine zohnal samotný, bude ti to naprd. Voľnobežka, hoci sa dá rozobrať, je to v podstate jedna súčiastka, ktorá sa v prípade poruchy mení za novú, ako celok. Je zabehnutá, všetko je v nej "na svojom mieste" a keby si ju rozobral a zložil, tak už nebude fungovať správne. Proste rozoberať voľnobežku a meniť v nej len niektoré súčiastky, je asi rovnaká blbosť, ako do zabehnutého valca dať nový piest.
K tomu hnaciemu kolesu, neni o čom. Vymeniť. Dá sa zohnať ako náhradný diel.
Čo sa výbrusu valca týka, záleí koľko to má km. Ja by som pre pokoj duše výbrus urobil.
Starec píše:Komu niet rady, tomu niet pomoci. Som presvedčený, že na tomto fóre sa nájde dosť odborníkov a jedným z nich je aj martin110r, tak si myslím, že by si jeho rady mal brať vážne. Ovšem ak si chceš poriadne natľcť čuchometer, tak prosím. Aby som ťa vyviedol z omylu. Predlohovka sa preto predáva po častiach lebo sa fakt dá niečo meniť, ale ak tak rada od neodborníka. Keď už tak, zásadne by som menil všetke ihlové valčeky a pružinky za nové a nie iba jeden valček, vymenil by som aj tie tri väčšie valečky, ale aj tak by som ruku do ohňa zato nedal.
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 5 návštevníků