Minulý rok v lete som kúpil 16 ročnému synovi k narodeninám pojazdnú babetu 210 za 5 000,- Sk. V tomto období má syn 17 rokov a dostane na učenie starú, ale pojazdnú JAWU 250 (je to jeho sen, chce sa na nej naučiť), takže betka ostala mne a ja som sa rozhodol, že z nej urobím peknú mašinku.
Priznám sa, že kým som si neprečítal toto fórum, zaujímalo ma len čo mám do nej naliať aby jazdila. Teraz so však zistil, že betka nie je len večný sluha, ale že keď sa jej človek venuje, môže perfektne jazdiť a jej majiteľ môže byť na ňu pyšný (vlastne môže byť frajer).
Momentálne musím vyriešiť prvý problém. Štartuje pomerne dobre, ale keď preradí na dvojku, do jednotky sa jej už nechce vrátiť a to znamená, že do kopca mám smolu a musím pomáhať pedálmi. Podľa informácií z fóra chcem najprv vyčistiť (prepláchnuť) prevodovku (voľnobežku) a potom pozrieť spojku dvojky.
Správne som to pochopil

Takto vyzerá, foto mobilom.

Doteraz som používal olej M2T, pomer 1:40 a dosť sa hreje. Skúsim niektorý z tých čo radíte.
Ešte mám jeden problém. Ide mi max 40 km/hod, aj to len z kopca a vtedy mám pocit že ju niečo brzdí. Po rovine max asi 36 km/hod a potom ju niečo brzdí.
Nepamätám si už všetko čo som čítal, ale myslím že s týmto problémom som sa na fóru nestretol.
Môže mi niekto poradiť

PS.
Páni moderátori, nevedel som kam to mám dať, ak je to potrebné, presuňte to tam kam to patrí.