Lajk prosí o radu

Vše o motorech, úpravy, karburátory, převodovka /volnoběžka/, opravy a návody...

Moderátoři: IGI, milda, DRN

Lajk prosí o radu

Příspěvekod Udomoho » stř říj 19, 2011 18:11:51

Zdravím pánové
Jsem uplné kopyto,které rozebraný motor babety ještě nevidělo,ale i přesto bych si ji rád opravil.
Ted bych rád popsal závadu. Jedu z práce normálka na dvojecku vsechno v klidu. Vyjíždím prudký kopec babeta si podřadí na jedničku, no a když už jsem ho vyjel na dvojku už jsem se nedostal. Čím víc jsem přidal plyn tím více to v ní akorád hučelo a rychlost byla stejná. Tak jsem ji zbytečně netýral a dojel na jedničku vklidečku těch pár metrů a normálně ji chcípl. Asi po hodince chcu jet na ryby a babeu už jsem nenastartoval. No nic říkám si tak to omrknu sundám kryty prošlápnu a zjistím že se ta první část netočí viz. obrazek. Ta vnitřní hřídel toho co se netočí na které je řemen se normálně otáčí :lol: sry ale navim jak jinak to popsat. Ví už někdo možnou závadu na co bych se mel zameřit. Stahl jsem si dilenskou příručku a podlé ni to rozebere i uplne kopyto jako jsem ja. Jenže přijít na to v čem je chyba bude pro mě oříšek
Jinak všem děkuji za případné odpovědí. :wink:
Obrázek
Udomoho
Právě začínám...

Re: Lajk prosí o radu

Příspěvekod Udomoho » pát říj 21, 2011 6:25:47

Tak žemen se mi normalně při prošlapnutí točí i s tou vnitřní hřídelí co je na tom levém. Ale jako celek se to netočí tím pádem se notočí ani ta cívka co je z druhé starny a to je ten důvod proč to nestartuje. Uvidíme zítra to zkusím rozebrat snad to bude tema startovacíma čelistma. Teda doufám v to že to tak bude. Jinak kdyz jsem ji na jare koupil tak tam nebyla rozbehovka nechal jsem si ji tam teda dat s tim,že bylo provedeno ještě toto:
Půlení motoru kontrola vnitřních součástí a následné přetěsnění
Všechny spojky vyčištěny a zkontrolovány
Výměna gufer a O-kroužků celkem 5 ks
Nový unašeč a pružinky
Čištění karburátoru a přetěsnění
Nová svíčka
Nový olej v převodovce
Následně jsem najel cca 1500km. Nevím třeba ten člověk co mi ji opravoval někde pochybil a nebo tam mohl dat nějaký starší díl,který už odešel. Nemuže být problém ještě v nějakém dílu,který mi byl měněn.
JInak díky ti pokud mi napíšeš jak tvá oprava dopadla a co byla příčinou. Pro mě by nebyl problém to někde dotáhnout,ale proč. Když už jsem vlastníkem babetty rad bych se naučil ten základní servis sám. A to je ten důvod proč se trápím sám. Ale nějaké zkušenosti a informace musím nabrat,protože z ničeho to určitě neopravím.
Udomoho
Právě začínám...

Příspěvekod Starec » ned říj 23, 2011 8:56:40

Nič zatiaľ nerozoberaj, mám dojem že ti odišlo gufero, alebo O krúžok. Skús toto: postav babču na stojan, daj dole plastový kryť, vytoč sviečku, sadni si na mašinu a začni pedálovať, pritom chyť rukou ( použi rukavice) ten veľký ozubený bubon, mal by sa ti snažiť vytrhnúť z ruky, vtedy je to OK, ovšem ak ho rukou udržíš aj pri intenzívnom pedalovaní tak na vine je mastnota.
Preštuduj si môj článok, tam sa o tom dozvieš viac URL: http://www.babetta.info/Babetta/viewpage.php?page_id=10
Nič nie je tak zložité ako sa na prvý pohľad zdá, len treba vedieť ako na to ....
Starec
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Příspěvekod Udomoho » pon říj 24, 2011 17:08:36

STAREC TY SI PROSTĚ KANEC!!!!
Dale jsem se řídil podle tvého návodu,ale musím říct,že to bylo zasrané jak čert už se ndivím,že to nefičelo.
Věř nebo ne já to dokázal a podle toho tveho návodu opravil. Celé jsem to odmastil pro jistotu vyměníl to gufero a o kroužek a ono to normálně zase jede. Díky moc vážím si tvé ochoty. Ušetřil jsem nějakou tu kačku a hlavně nabral cenné zkušenosti pro příště.
Dobří lidé ještě existují 8) Dik moc ještě jednou
Udomoho
Právě začínám...

Příspěvekod Ondrej » pát úno 17, 2012 20:59:39

veru starec je dobry on vý šecko o babete či spojky,motor na všetko ty da odpoved ma velmi dobre vypracovanu stranku http://www.babetta.info/Babetta/news.php forum,odpovede,navody a obrazky veru starec potrebujem pomoc hned piše a uspokuje každeho :D :D starec si macher 8) 8) a je velmi ochotny :) :) :D :Don by bol viac než zaslužily diskuter ..a dobry ludia ešte existuju tomu verte ludia aj ked z druhej strany slovenska ale existuju :!: :!: aj mne starec velmy pomohol :!: :!: :!:
Ondrej
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Příspěvekod Starec » sob úno 18, 2012 20:47:22

Ondrej: nie je to tak ako to tu uvádzaš. Ak niekto presne a rozumne popíše problém, tak nie je zas ťažšké poradiť, prípadne pár doplňujúcimi otázkami niekoho usmerniť. Ovšem ty si dáke zvláštne číslo, akosi ti nejde zorientovať sa v názvach súčiastok, nevieš sem vložiť normálne obrázky, proste ti to dáko nejde. Skús sa s mami poradiť, prípadne si daj na čas a študuj príspevky, návody, rady, či už na tomto fóre, alebo na mojom.
Sorry, ale ja to aspoň tak vydím.
Apropo: Starec nie je nič extra, on tiež nevie všetko a rád si dá tiež poradiť.
Nič nie je tak zložité ako sa na prvý pohľad zdá, len treba vedieť ako na to ....
Starec
Zasloužilý uživatel
Zasloužilý uživatel

Příspěvekod Ondrej » sob úno 18, 2012 21:34:52

no maš pravdu ale tie fotky sorry otrasne ale ja nemam i-pohone ale o to nejde mam normalneho šaniho (sony ericson)prezivany šani :D :D ale ty si tu každu chvilku to sa ceni a neboj ja mam stiahnuty zoznam nahradnych dielov len sa my to poplietlo vystupny-vyvodovy ..ja som tiež ale 1 rok pred kupov babety študoval a čital tu tieto temy aby som sa nečomu vyhol a pochopyl kupil som si BABETU OD TOHOTO http://motorky.slovenskainzercia.sk/mop ... vsky-kraj/ (zabudol to zmazať) som si chcel kupiť taku bezproblemovu bebetu len občas mala oprava ale žiadna velka renovacia nie že by som bol lenyvi ale mam dosť roboty doma a to važne zahrada traktor atd. ale tak nebolo kupovali sme ju tak na večer tak sme ju nemohly lepšie obzriet na fotke vyzera fajn ale skutočnosť je taka stare šroby zasrata olejom a všeliake ine veci.A tak od kedy ju mam tak len opravujem a kupujem nove veci a už je celkom hotova ale zhanam konektory do tyristora a ešte poskladam a opravym tu vystupnu hriadel a bude to fičať po hradzi lebo v našom okrese sa po hradzi dostanem všade na ryby,na Terezov,proste všade a ked som nemal babetu tak som išiel ovešany ako vianočny stromček na ryby a ešte po štrkovej ceste to bola unava cesta ked som dorazil tak som nemal chuť chytať ryby ale okupať sa no atak som bol iba 3 razy na ryby a rybarsky my bol uplne zbytočny ale zas nemusim platiť zapisne :D :D
a mna motorky bebetty bavia minuly rok sme s bratom renovovali jawu 350tku ale z dôvodu že nstihal robyť vodičsky a že tak žrala tak sme ju musely bohužial predať veru bola to s nou fuška cele dni občas aj noci sme pod nou sedavali .A tie renovacie boli ine jak henten mi povedal že babeta po renovaci ale po demontovani krytov to tak nebolo my sme inak renovovali a nie že on nestiahne cenu lebo dotoho išlo vela penazi šlo ale do laku a nie do dielov

a takto som sa ja dostal k babete a veru mam problem najprv pozriem či sa tu o tom nepisalo a ked nie alebo to tam neni spomenute tak napišem ..tak zuatial dovidenia
Ondrej
Mistr fóra...
Mistr fóra...

Zpět na Motor