od banjoales » čtv črc 25, 2013 7:21:24
Ahoj všem!
Moc se omlouvám - vím, je tady asi tisíc dotazů typu babetta nejede. Pečlivě jsem pročetl celé fórum, ale na můj problém jsem nenarazil.
Babetku 210 našlápnu napoprvé. Volnoběh drží krásně. Chci se rozjet, motor se sice snaží do otáček, ale jakoby ztratil 2/3 výkonu. Rozjede se neskutečně líně. Detonace ve válci traktoroidní, laicky bych řekl, že zapálí až každou třetí otáčku (muzikantsky každou šestou dobu). Bejt to wartburg, tak bych řekl, že jede jen na jeden válec - stejnej výkon, stejnej zvuk. Nejzvláštnější na tom je, že zcela náhodně a nezávisle na čemkoli se to najednou chytne a babeta vyrazí dív z ní neslítnu. Po chvilce se zase vrátí k módu traktor.
Pokud je na stojanu a dám 3/4 plynu, roztočí se, ale ve vysokých otáčkách, ne zdaleka v těch stropních, vynechá, otáčky lehce klesnou, chytí, zvýší se a opět vynechá, klesnou, a tak pořád dokola. Ve fázi, když se chytí, je schopná se roztrhnout, do jakých otáček vyletí.
V motorech se poměrně vyznám, jsem technický typ, s babetou jsem sžit už 20 let, prošli jsme běžnými závadami jako gufera, ložiska, spojky, neřadí, řadí furt, chcípá... všechno jsme vyřešili, takže o ní něco vím.
Včera jsem celý den laboroval co s tím a na nic jsem nepřišel. Karbec celý venku, vyčištěný, hladina v komoře OK, seštelován, výfuk čistý, výměna svíčky, kabelu ke svíčce, fajfky, kontrola drátů k cívce, tyristoru... myslíte si, že by za to mohl ten tyristor? Může dělat takové věci, nebo je-li rozbitý, nejede vůbec? Jiskru hází pěknou, je-li svíčka venku tak i pravidelnou... v karburaci bych už asi závadu nehledal, nevím, zda by karbec dokázal chvíli jet a chvíli ne-e...
Takhle hnusně mě ještě žádnej stroj nedostal.... na všechno jsem vždycky přišel... Za případné rady díky!