Teda jako zase ze mě nedělejte úplnýho blbce, nechci se vytahovat, ale vzděláním jsem strojní inženýr s delší praxí ve výrobě jeřábů, zkoušku elektro z 50ky mám taky a v elektronice vč. PC už se hrabu taky pár desítek let

, takže myslím že nejsem zrovna ten typ co smotá drátky a zafačuje to izolepou a kus železa místo pořádného sváru přidrátuje, ale klid, já se neurážím.
Ono se snadno řekne máš v hajzlu magneto, ale pak mi vysvětli, proč to před pár dny šlo OK na obou mašinách a po pouhém přehození statorů, zaručeně funkčních, to najednou pálí žárovky. A zkus konkretizovat, co by tam mohlo být špatného. Rotor je na obou namagnetován OK, cívky vykazují správný izolační odpor, nejsou nikde přerušené a kontakty OK. Vzduchová mezera mezi rotorem a cívkami optimální. Ukostření dokonalé, vodiče nedávno nové, nakrimpovány nové fastony, zaizolováno smršťovačkou, aby to nelítalo staženo úhledně zdrhovačkou - prostě ten nejideálnější stav. Možná jsem na něco zapomněl, zkuste někdo tipnout, kde může být ten pes zakopán, ale zatím to zavání spíš černou magií.
Jo a nebojte, žádnou babču se prodávat nechystám, tak nikdo nemusí mít strach, že by to po mě musel předělávat.