Reaguješ v podstatě na to, co jsem tu psal již před 2 lety, kdy jsem i já zaregistroval velký odliv kapacit z tohoto fóra neznámo kam.
Důvod poklesu aktivity na fóru je podle mého názoru z těchto důvodů:
1)v roce 2006 - 2012 existovalo na Babetty pouze toto fórum, maximálně bych ještě vypíchl Babettron. Dnes je situace jiná. Na Facebooku vzniklo v posledních 2-3 letech mnoho skupin o Babettách, s tím souvisí odliv diskutujících na FB, kde se přece jenom jednodušeji přidávají obrázky, apod.
2) ti, co zde kdysi přispívali a něco uměli, založili rodiny a nemají čas tady tlachat na fóru, případně postupně přešli na silnější kubaturu a nemají čas se hrabat v Babettě. Já jsem výjimka

Život je otázkou priorit

3) mladá nastupující generace neoplývá moc inteligencí a je zvyklá mít všechno naservírované. V prvé řadě jim dělá problém se vůbec stát členy fóra, tzn. zaregistrovat se (o tom by ti mohl popovídat Ridchey), na druhé straně pro ně Babetty nejsou in, protože u toho je třeba přemýšlet. Poznáš to jednoduše tak, že na fórum dají pár blbých dotazů, na které mají odpověď už v uživatelské příručce, přinejhorším v Ďurkovičovi. Takový typický dotaz, jaký olej do Babetty, neznalost trojčlenky na přepočet ředění oleje do benzínu v určitém poměru, atd..., to by člověk fakt zabíjel.... Když mají poruchu, chvíli se s tím drbou, vymění gufera a když se tím problém nevyřeší, Babettu rozeberou, rozprodají a koupí si skútr
4) začíná se projevovat nedostatek náhradních dílů už i u B210, na trhu je čím dál víc zmetků, tak to každého méně zkušeného po nějaké době odradí, protože mu Babetta neřadí, nejede a bez odbornější konzultace s někým, kdo má Babettu v malíčku, nemá šanci a Babetty se zbaví
5) Babetta = synonymum pro sociálně slabší skupinu obyvatelstva, která se nezmůže na něco lepšího. Prostě tento přívlastek tu je a i když někteří ze členů fóra vydělávají 3-10x tolik, než je průměrný plat v ČR, pořád nás okolí bude brát za socky

Což zejména u mladší generace, která si hraje na hogo fogo, je nežádoucí, tak si Babetty nepořizují
6) Babetta vyžaduje čas, kdo ho dnes má? Na vině je celkově zhoršující se mezilidské vztahy ve společnosti, lidé tráví čím dál více času v práci, aby uživili rodiny a nemají čas na dřívější koníčky
Pokud máš zájem o nějakou smyslupnou konverzaci a chceš se nějak zasloužit o to, aby Babetty nevymizely z cest, tzn. zařídit výrobu nějakého ND a doplňků, staň se skalním členem Babetta klubu Brno na FB. Jsme v podstatě jediní, kteří pro celou komunitu Babett opravdu něco dělají, zbytek jsou už jen individualisti, kteří nemají potřebu sdílet něco s Babetta komunitou a něco dělat pro zachování Babett do budoucnosti. Tímto bych se nerad dotkl nějakého zdějšího člena fóra, neznám úplně všechny lidi, ale je fakt, že jsem za poslední rok neviděl nikde na žádných stránkách, že by někdo nabízel nějaké doplňky nebo díly na Babettu vyrobené vlastnoručně.