Koukám, že od září zde není žádný příspěvek. S tou nouzovou servisní asistencí je celkem problém a to zejména v tom, že neznám nikoho, kdo by byl připraven mi pomoct kdykoliv bych potřeboval. Jedná se zejména o:
1) rozdílnou pracovní dobu. Když jsem v práci, nemůžu jet nikoho zachránit
2) soukromá akce typu oslava, popíjení, tím pádem nemůže přítel na telefonu řidit v momentě, když se mi něco stane
3) náhlá nemoc či jiná indispozice
4) výlet či dovolená mimo zónu, pro kterou by zajišťoval člověk asistenci
5) náhlé problémy v rodině
6) porucha na autě
Těžko se tedy tady může někdo nabídnout, že by byl v případě nouze nápomocen, protože nemůže kdykoliv. V praxi třeba u mě to bylo tak, že jsem byl nakonec donucen si ssebou vozit co nejvíc dílů, abych nebyl na asistenci závislý, proto jsem za celý život (mám nalítáno cca 35tis km na Babettě) využil nouzovou asistenci jen 3x, když jsem zadřel motor nebo jsem během projížďky náhle vážně onemocněl a byl jsem na Babče 500km od domova.
Podle mě by spíš fungovala placená pohotovost. Založíme zde nový diskuzní blok "Žádosti o asistenci na výletě" a každý, kdo bude plánovat nějakou delší cestu, si založí nový příspěvek, kde přesně popíše plán trasy na jednotlivé dny a počká, kdo se mu ozve. Pak se přes soukromou zprávu domluví na ceně za pohotovost, odtah, atd... Po vzájemné dohodě proběhne platba na účet poskytovatele asistence a oba budou spokojeni. Cestovatel s tím, že může vyrazit s klidem na duši a poskytovatel asistence, že si vydělá nějaké penízky už jen tím, že bude držet pohotovost, nebude pít alkohol a bude připraven kdykoliv okamžitě vyrazit.
Pokud by měl někdo z vás zájem o placenou asistenci, tak se hlásím v rámci JM kraje (řekneme radius 100km kolem Brna), že dojedu a pomůžu vám vaši Babettu opravit nebo v případě zadření motoru odvézt Babettu třeba klidně i do vašeho bydliště. Vše můžeme prodiskutovat po telefonu, pokud se chystáte na nějakou delší cestu a chcete mít na Moravě pohodu.
Teď mi můžete třeba namítnout, že byste využili asistenci, kterou si platíte třeba v rámci povinného ručení na Babettu či auto. To sice máte pravdu, ale nepočítejte s tím, že vám taková asistence opraví Babettu na místě (pochybuju, že vozí "Aba" náhradní startovací pakny nebo řemen

a navíc mají nasmlouvané, že vás dovezou zdarma jen do nejbližšího servisu (např. do 40km), ale na Babetty žádné servisy nejsou, takže nevyřeší váš problém, jen vás tak maximálně hodí na vlak

Jakákoliv jejich služba nad rámec asistence bude zpoplatněna vysokou částkou ve srovnání s tím, co vám nabídne zdejší fanda do Babett.
Jestli má někdo lepší nápad, sem s ním.