od martin110r » stř zář 02, 2009 14:15:53
No tak som si dnes kúpil šmirgel zrnitosti 1000 a prasiatka prebrúsil. Boli tri, dve zmizli úplne, jedno trošku vidno (bolo najviac chytené), ale neni to nič hrozné, kto o tom nevie, tak si ho ani nevšimne. Myslím že keď budem opatrne jazdiť, tak to po nejakých 500 km zmizne. Namiešal som plnú nádrž v pomere 1:25. Zatiaľ ešte neviem, ako to jazdí. Teraz poobede je dosť veľké teplo, tak to nechcem trápiť. Pôjdem to vyskúšať niekde na rovinke bez kopcov okolo šiestej večer, keď bude trošku chladnejšie a dám vedieť.
AKTUALIZÁCIA
Tak som Babettu bol prebehnúť. Chcem sa opýtať, mám dojem, že to trošku ešte vydáva pazvuky. Je to normálne prvých pár km po prebrúsení? Počítam s tým, že to po nejakých 200-300 km prestane, ako sa motor zabehne. Alebo ten motor nesmie klepať vôbec? Na druhej strane, neviem, prečo ešte klepe, veď sú prasiatka odstránené, s výnimkou toho jedného, ktoré ale po prebrúsení skoro vôbec nevidno.
A ešte jedna vec. Nejako sa mi pridrháva lanko od šúpátka. Naštartujem Babettu, otočím riadidlá do prava, pridám a uberiem plyn, a otáčky neklesnú. Keď riadidlá vyrovnám, alebo otočím do ľava, otáčky klesnú na voľnobeh. Nemáte niekto fotku, ako má viesť bowden? Pokial som karburátor nedemontoval z valca, tak to nerobilo. Ale nevypadá, že by bol bowden niekde zalomený.